Miere si frumusete

©

Autor:

Miere si frumusete
Mierea este recunoscuta la scara mondiala ca fiind "cheia" tratamentelor de infrumusetare si in acelasi timp, o sursa naturala pentru calmarea iritatiilor si pentru hidratantarea corpului.

Utilizata, inca din antichitate, de regina Egiptului, Cleopatra, mierea reda pielii aspectul frumos si sanatos, fiind excelenta si pentru anotimpurile reci.

Cum se utilizeaza tratamentul cu miere?
Mierea poate fi folosita in variate domenii cosmetice: masaj, bai, masca si balsam pentru par.

Masajul cu miere
Aplicatia minima de miere asigura hidratarea tenului, in plus circulatia sangelui din epiderm este stimulata. In general se aplica mierea prin miscari circulare pana cand se simte o "inclestare" la nivelul pielii, dupa care se va indeparta cu apa calduta.

Masca si balsam pentru par
Mierea in amestec cu zeama de lamaie sau cu lapte/smantana, toate vor avea ca rezultat: stralucirea podoabei capilare. De asemenea, este un inamic al firelor rebele. Aplicand mierea cu o jumatate de lingurita de ulei masline, timp de 30 de minute, parul va fi moale si matasos.

Baia cu miere
Un obicei care devenit "old fashion" este baia cu miere. Insa, acest remediu natural ofera atat un rasfat, cat si hidratare. De regula se adauga miere (cam un sfert de cana) in apa calda.

Beneficiile mierii nu sunt doar in domeniul cosmeticii, ci si tratamentele in diferite afectiuni, in cazuri precum: dureri, infectii si boli. Gratie, proprietatiilor sale: energetice, tonifiante, sedative, laxative, antiseptice si emoliente, mierea poate fi utilizata pentru: a inlatura oboseala, ameliora digestia, pentru a imbunatatii rezistenta fizica si pentru a suplinii deficientele alimentare.

Exista cateva restrictii; mierea nu este recomandata persoanelor cu diabet si obeze, decat sub supravegherea medicului.

Se poate afirma ca... mierea egal sanatate si frumusete.

Data actualizare: 31-10-2019 | creare: 25-08-2009 | Vizite: 5177
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E ok să pui miere de albine în băuturile fierbinți?
  • Mierea îmbunătățește sănătatea cardiacă și metabolică
  • Remediul antic Oxymel (oțet cu miere de albine) în tratamentul modern al rănilor
  •