ROmedic Cabinete medicale Botosani Cabinete Psihologie Psihologie Botosani

MIHAELA MUSCĂ - PSIHOLOG PRINCIPAL- PSIHOLOGIE CLINICĂ
EXPERIENŢĂ CLINICĂ ÎN SPECIALITATE DE PESTE 16 ANI
MEMBRU AL COLEGIULUI PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA
În acest cabinet psihologic vei simţi că esţi ascultat şi ajutat pentru a te cunoaşte şi vindeca.
Fiecare din noi avem nenumărate resurse care trebuiesc doar activate pentru a aduce armonie în propria viaţă. Drumul catre universul interior poate fi uşor alături de un specialist. Alegerea îţi aparţine! Schimbarea începe cu tine, aici şi acum!
Poți avea nevoie de consiliere sau psihoterapie sau doar de o evaluare psihologica.
Eu sunt aici să te ascult ....să te insoțesc în călătoria descoperirii tale.
În cadrul Cabinetului Individual de Psihologie beneficiaţi de următoarele servicii psihologice:
- Evaluare psihologică clinică/psihodiagnostic clinic
- Intervenţie psihologică clinică generală primară:
( consiliere psihologică primară şi psihoterapii scurte - controlul primar al factorilor psihologici implicaţi în sănătate şi boală)
- Dezvoltare personală ( emoţională, socială şi cognitivă) pentru copii/adolescenţi şi adulţi.
Având o experiență de peste 16 ani în domeniul psihologiei clinice ofer susținerea necesară, experiența, cunoștințele și abilitățile mele profesionale, pentru ca fiecare persoană aflată în situații delicate de viață să beneficieze de tot ce are nevoie pe drumul său spre vindecare în termeni de confidențialitate, respect și în beneficiul său. Sprijinul și experiența mea vă stau la dispoziţie dacă sunteţi în căutarea unui psiholog în Botoşani.
Cabinetul Individual de Psihologie Mihaela Muscă înseamnă seriozitate, confidenţialitate, profesionalism, corectitudine, punctualitate.
Vă ajut prin oferirea serviciilor de evaluare psihologică,consiliere psihologica si psihoterapie - individuala, de cuplu, familiala - adresate unor probleme de natura psihologica precum:
• timiditate, stimă de sine scăzută
• stres, anxietate, atacuri de panică, fobii
• depresii, tentative de suicid, insomnii
• dependențe (de alcool, medicamente, droguri, jocuri de noroc, mâncare - bulimie, anorexie)
• dificultăți de relaționare, dificultăți de comunicare, furie, agresivitate
• probleme în relația de cuplu - situații de separare, divorț, infidelitate,etc.
• dificultăți emoționale și de relaționare la copii și adolescenți;
• alte probleme sau dificultăți.
Puteți solicita :
- Evaluare psihologică și psihodiagnoză
- Consiliere psihologică
- Psihoterapii scurte
- Dezvoltare personală ( emoţională, socială şi cognitivă) pentru copii şi adulţi.
Evaluarea aspectelor psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri.
Evaluarea contextului familial, profesional,social (ex. Calitatea vieții, funcționarea socială), economic,cultural în care se manifestă problemele psihologice.
Alte evaluări în situații care implică componente psihologice clinice.
Evaluarea psihologică și psihodiagnoza este realizată întotdeauna de psiholog.
Evaluarea psihologică a copilului/adultului este benefică pentru aprecierea sănătății umane și privește doar identificarea factorilor psihologici.
Evaluarea psihologică la cererea unui organ judiciar sau a părtilor este finalizată printr-un raport de evaluare psihologică care contine opiniile de specialitate ale psihologului clinician cu privire la una sau mai multe probleme de ordin psihologic, de care depinde solutionarea cauzei judiciare.
Această evaluare psihologica poate fi solicitata sau aprobata de către un organ judiciar sau poate fi solicitata de partile implicate , direct sau prin aparatori.
Consilier sau psihoterapeut?
Consilierul este întotdeauna psiholog. El îl ajută pe client să conștientizeze propriile nevoi. Este un proces de explorare împreună și nu unul de “sfătuire”. Lucrează împreună cu clientul, în cabinetul psihologic, pentru dezvoltarea unor strategii de adaptare, activarea resurselor blocate sau compensatorii astfel încât să iși găsească singur propriile soluții.
Consilierea este o intervenție pe termen scurt, adesea pe o problematică stabilită.
De cele mai multe ori e preventivă, de dezvoltare, educație. Se orientează pe prezent, deblocând drumul către viitor, fără o reprogramare și restructurare în profunzime.
Deși e centrată pe o persoană(individuală) există și posibilitatea practicării extinse – cuplu, familie, grup.
Atunci când procesul clarificării este mai dificil și se anunță pe termen lung, necesitând o anumită profunzime, e nevoie de o subtilitate psihologică mai avansată, cu tehnici terapeutice specifice, adică un psihoterapeut.
Granițele profesionale a celor doi specialiști sunt flexibile, de cele mai multe ori determinând deținerea unei duble competențe, sau o foarte bună colaborare.
Psihoterapeutul poate fi și medic și psiholog. În anumite situații poate oferi și consiliere spre deosebire de consilier care nu poate oferi servicii de psihoterapie.
Psihoterapia se adreseaza cel mai adesea unor probleme din sfera sănătății psihice, psihosomatice care au în centru o traumă, pierdere, blocaj în dezvoltare și comportament, tulburări de identitate, tulburări adictive(alcoolism,toxicodependențe). Este o activitate curativă, de remediere.
Citate preferate:
"Înainte de fiecare şedință îmi iau un moment ca să îmi amintesc de propria umanitate. Nu există nici o experiență pe care o are acest om, pe care să nu o pot împărtăşi cu el, nici o frică pe care să nu o pot înțelege, nici o suferință de care să nu îmi poată păsa, pentru că şi eu sunt om.
Oricât de adâncă i-ar fi rana, nu e nevoie să îi fie ruşine în fața mea. Şi eu sunt vulnerabil şi din această cauză, sunt suficient. Oricare i-ar fi povestea, nu mai este nevoie să fie singur cu ea..." -Carl Rogers
“Ai răbdare cu tot ceea ce nu este rezolvat în viața ta. Învață să iubești chiar dificultățile, până când într-o zi, fără să știi, o să-ți dai seama că ai trăit deja soluțiile”.
Rainer Maria Rilke
Cabinet Individual de Psihologie Mihaela Muscă este acreditat de Colegiul Psihologilor din România, apare în Registrul Unic al Psihologilor- Partea II - cu numărul de înregistrare 1IS4835
Psiholog Principal Mihaela Muscă apare în Registrul Unic al Psihologilor - Partea I editat de Colegiul Psihologilor din România cod personal 06123 cu drept de liberă practică în Psihologie Clinică, atestat de Comisia de Psihologie Clinică şi Psihoterapie

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!