Ministrul Bodog anunţă o nouă rundă de discuţii joi dimineaţa cu sindicaliştii din sănătate, la sediul Guvernului

Data publicarii: 06-10-2017

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat miercuri seara, la Iaşi, că se va întâlni şi în cursul dimineţii de joi cu reprezentanţii sindicaliştilor din domeniul sanitar, în vederea găsirii de soluţii pentru problemele ridicate de aceştia.

"Am stabilit o nouă rundă de negocieri special pentru domeniul sănătate, care va avea loc mâine dimineaţă, la ora 10, la sediul Guvernului", a precizat Bodog.

Întrebat care este punctul de vedere al ministerului Sănătăţii în aceste negocieri, Bodog a răspuns că îşi păstrează acelaşi punct de vedere ca şi până acum. "Suntem preocupaţi ca prin aplicarea legii sănătăţii personalul medical să nu piardă absolut nimic la salarizare", a mai adăugat Bodog.

Peste 200 de membri ai Federaţiei SANITAS, veniţi din Argeş, Buzău, Ilfov, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, şi ai Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR au protestat miercuri în faţa Ministerului Sănătăţii, ei acuzându-i pe guvernanţi că nu au fost capabili până în prezent să vină cu soluţii concrete la problemele lor.

În acest context, o delegaţie a Federaţiei SANITAS s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru a discuta despre modificarea legii salarizării bugetarilor şi transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, precum şi recâştigarea tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie 2018, se menţionează într-un comunicat remis AGERPRES.

"Am argumentat pentru a nu ştiu câta oară, în faţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, necesitatea modificării Legii nr. 153/ 2017, care sunt inechităţile şi omisiunile care trebuie îndreptate. Aceştia au recunoscut că aplicarea Legii-cadru de la 1 ianuarie 2018, în forma în care este acum, coroborată cu trecerea contribuţiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului, ar genera pierderi de venituri în sănătate şi asistenţă socială. Am cerut explicaţii pentru lipsa de soluţii concrete a guvernanţilor şi pentru atitudinea refractară pe care o au faţă de solicitările noastre. Dacă ne aducem bine aminte, pe 4 octombrie 2016, SANITAS era tot în stradă, în faţa Ministerului Sănătăţii. Astăzi, 4 octombrie 2017, suntem tot aici şi constatăm, cu amărăciune, că numai Guvernul s-a schimbat, problemele au rămas aceleaşi", a explicat Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei SANITAS.

Potrivit comunicatului menţionat, reprezentanţii SANITAS au anunţat că va continua seria de proteste începute la mijlocul lunii septembrie, conform programului decis de Consiliul Naţional SANITAS. Astfel, vineri, 6 octombrie, va fi pichetat sediul Ministerului Finanţelor Publice, urmând ca pe 19 octombrie să aibă loc un miting al membrilor SANITAS în Capitală. În funcţie de rezultatul acestor acţiuni, Consiliul Naţional al federaţiei va decide asupra radicalizării viitoarelor proteste, inclusiv declanşarea grevei generale.
Sursa: Agerpres, 06-10-2017, Vizualizari 47
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK