Mortalitatea infantilă în Venezuela a crescut cu 30% (oficial)

Data publicarii: 12-05-2017

Mortalitatea infantilă în Venezuela a crescut în 2016 cu 30,12%, potrivit datelor ministerului sănătăţii de la Caracas, preluate miercuri de France Presse.

Autorităţile sanitare venezuelene nu au mai prezentat astfel de statistici de doi ani, arată AFP. În 2015, s-au înregistrat în Venezuela 8812 decese în categoria de vârstă de la nou-născuţi la un an, iar în 2016 au fost 11.466 de astfel de cazuri. Printre cauze se numără septicemia, pneumonia, naşterile premature şi problemele respiratorii.

Acelaşi raport arată o creştere cu 65% a mortalităţii materne, din cauze legate de sarcină sau naştere, la 756 de decese în 2016.

În Venezuela au fost anul trecut cu 76,4% mai multe cazuri noi de malarie decât în 2015; au fost infectaţi peste 240.000 de oameni. Malaria fusese eradicată în Venezuela de o jumătate de secol, dar o epidemie afectează în prezent 13 din cele 24 de provincii ale ţării.

Venezuela trece printr-o criză economică şi politică gravă, inclusiv penurii de alimente şi medicamente şi inflaţie galopantă, estimată de Fondul Monetar Internaţional la 720% în 2017. Federaţia Medicală Venezuelenă arată că spitalele au doar 3% din medicamentele necesare. De luna trecută, protestele faţă de regimul socialist şi manifestaţiile susţinătorilor preşedintelui Nicolas Maduro s-au soldat cu 39 de morţi, potrivit ultimelor rapoarte ale procuraturii, citate de EFE.
Sursa: Agerpres, 12-05-2017, Vizualizari 76
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK