Nașterea cât mai aproape de termen, importantă pentru creierul nou-născutului

©

Autor:

Nașterea cât mai aproape de termen, importantă pentru creierul nou-născutului
Nașterea copilului cât mai aproape de termen este critică pentru dezvoltarea creierului bebelușului, atrage atenția Catherine Limperopoulos, directoarea Laboratorului de Cercetări privind Dezvoltarea Creierului din cadrul Children's National Health System din Washington.

Pe parcursul celui de-al treilea trimestru, creierul înregistrează o creștere și o dezvoltare exponențiale, mărindu-și de patru ori dimensiunea.

Informații suplimentare despre dezvoltarea creierului în perioada intrauterină găsiți aici.

Echipa de cercetători condusă de aceasta a realizat un studiu în care au fost incluși 75 de prematuri născuți înainte de 32 de săptămâni, vârsta gestațională medie fiind de 27 de săptămâni. Copiii cântăreau sub 1500 grame la naștere și nu prezentau semne de leziuni cerebrale structurale.

Cercetătorii au comparat prematurii cu 130 de copii născuți la termen, la care vârsta gestațională medie era de 39 de săptămâni, iar greutatea medie la naștere de 3400 de grame. Comparația a avut în vedere ultimul trimestru (ultimele 13-14 săptămâni de sarcină) și a arătat că prematurii aveau un volum mai mic al encefalului, cerebelului, trunchiului cerebral și cavității intracraniene.

Menținerea fătului în uter cât mai aproape de termenul nașterii este importantă pentru a-l proteja de factorii din mediul extern care l-ar putea afecta, dar și pentru a asigura dezvoltarea optimă a creierului, așa cum indică acest studiu.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 23-05-2021 | creare: 02-11-2016 | Vizite: 2178
Bibliografie
Every day in the womb boosts babies' brain development: study, link: http://medicalxpress.com/news/2016-10-day-womb-boosts-babies-brain.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii cu o bună condiție fizică au materia albă din creier mai compactă decât copiii care nu sunt în formă
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  • O parte a creierului rămâne tânără și la vârstă înaintată
  •