Negrescu, la Bruxelles: Dosarul de candidatură a României pentru relocarea Agenţiei Europene pentru Medicamente - complet şi consistent

Data publicarii: 27-09-2017

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat marţi, la Bruxelles, la evenimentul de prezentare a candidaturii României pentru relocarea Agenţiei Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, acesta evidenţiind faptul că dosarul de candidatură a ţării noastre este "complet şi consistent".

"Dosarul de candidatură este unul complet şi consistent, care răspunde tuturor criteriilor stabilite la nivel european, iar obiectivul nostru este acela de a ne asigura, printr-un efort conjugat, că vom susţine în mod corespunzător avantajele competitive ale României. Le mulţumesc încă o dată foştilor mei colegi din Parlamentul European pentru că au semnat declaraţia comună de susţinere a candidaturii, dar şi ambasadelor noastre, care au organizat evenimente de promovare în toată Europa. Aşteptăm cu încredere prezentarea de către Comisia Europeană a primei sale evaluări a candidaturilor, dar decizia finală va fi una politică, rezultatul votului depinzând de negocierile şi de relaţiile tradiţionale dintre statele membre', a declarat Victor Negrescu, conform unui comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la recepţia găzduită de Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, care continuă seria acţiunilor dedicate promovării candidaturii României, lansate la data de 8 septembrie, la Bucureşti, au mai participat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, europarlamentari, reprezentanţii români în Comitetul Economic şi Social şi, respectiv, în Comitetul Regiunilor, reprezentanţi ai corpului diplomatic din statele membre ale Uniunii Europene, jurnalişti, ataşaţii în domeniul sănătăţii, dar şi români cu funcţii de conducere în instituţiile europene, reprezentanţi ai Comisiei Europene, precum şi reprezentanţi ai industriei farmaceutice şi ai asociaţiilor din domeniu.

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene şi ministrul Sănătăţii au avut, la Bruxelles, o întrevedere cu Vytenis Andriukaitis, membru al Colegiului Comisarilor responsabil pentru Sănătate şi Securitate Alimentară.

'Am discutat despre aplicaţia noastră pentru Agenţia Europeană pentru Medicamente, subliniind importanţa asigurării unui tratament echitabil tuturor candidaturilor, pe baza unei abordări echilibrate şi principiale la nivelul Uniunii Europene, dar şi despre modul în care putem prioritiza sănătatea în discuţiile care se poartă la nivel european în perspectiva Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene', a punctat Victor Negrescu, citat în comunicat.

Agenţia Europeană pentru Medicamente este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman. În acest moment, Agenţia Europeană pentru Medicamente îşi are sediul la Londra, iar România va concura cu alte 18 state pentru a o găzdui.

Hotărârea finală în privinţa relocării va fi luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.
Sursa: Agerpres, 27-09-2017, Vizualizari 56
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK