Niger: 25 de morţi de hepatita E în sud-estul ţării

Data publicarii: 21-04-2017

O epidemie de hepatita E a provocat moartea a 25 de persoane în regiunea Diffa, din sud-estul Nigerului, în apropiere de Nigeria, care adăposteşte circa 300.000 de persoane strămutate şi refugiaţi din calea grupării Boko Haram, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii citat de AFP.

"Până la data de 19 aprilie s-au înregistrat 86 de cazuri de hepatită virală E, dintre care din nefericire 25 au murit", a deplâns ministrul sănătăţii, Illiassou Maďnassara, în declaraţii acordate televiziunii.

Autorităţile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Medici fără Frontieră (MSF) şi UNICEF au lansat campanii de sensibilizare a populaţiei şi de îngrijire gratuită a bolnavilor, majoritatea femei însărcinate, a spus ministrul.

El a cerut de asemenea populaţiei să fie vigilentă şi să se prezinte la centrele medicale la apariţia primelor semne ale bolii. Febră, dureri de cap, vărsături, dureri abdominale şi urinare forţată sunt principalele simptome ale hepatitei E.

La femeile însărcinate, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de decese, hepatita E se manifestă şi prin dureri "în partea de jos a burţii", a avertizat ministrul.

Hepatita E este o boală a ficatului provocată de infecţia unui virus care se transmite pe cale fecală-orală, în principal prin apa contaminată, informează OMS.
Sursa: Agerpres, 21-04-2017, Vizualizari 75
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK