Noi recomandări de la oamenii de ştiinţă privind antrenamentul la sală

Autor:

Noi recomandări de la oamenii de ştiinţă privind antrenamentul la sală
Cercetătorii în sport de la Universitatea James Cook au analizat impactul antrenamentului simultan, respectiv exerciţiile de rezistenţă (cum ar fi lucratul cu greutăţi) şi antrenamentul de anduranţă (alergatul, de exemplu) asupra performanţei sportive a atleţilor. Concluzia lor a fost că oboseala de la antrenamentul cu greutăţi se resimte asupra antrenamentului de anduranţă şi că cele două tipuri de activităţi ar trebui să fie mai bine coordonate, pentru mai bune rezultate.

Cercetătorii au analizat studiile publicate privind antrenamentul simultan. Dacă opinia generală era că antrenamentul simultan este benefic pentru dezvoltarea anduranţei, cercetătorii au identificat studii care arată că dacă atleţii nu se odihnesc suficient după fiecare tip de antrenament, dezvoltarea anduranţei ar avea de suferit.

Cercetătorii adaugă faptul că stresul fiziologic resimţit de atleţi după un antrenament de rezistenţă de 40-60 de minute poate dura până la câteva zile post-antrenament, în timp ce recuperarea are lor în aproximativ 24 de ore după un antrenament de anduranţă.

În lumina acestor rezultate, autorii atrag atenţia asupra necesităţii conştientizării de către antrenori a oboselii induse de antrenamentul de rezistenţă, astfel încât aceştia că ţină cont de ordinea exerciţiilor, perioada de recuperare fizică, intensitatea antrenamentelor etc, scopul fiind limitarea efectelor oboselii de la antrenamentul de rezistenţă asupra exerciţiilor de anduranţă.

Studiul celor de la Universitatea James Cook a fost publicat în jurnalul Sports Medicine.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 02-08-2017 | creare: 02-08-2017 | Vizite: 281
Bibliografie
Scientists propose new approach to hitting the gym, link: http://www.medicalnewstoday.com/releases/318675.php
Alte articole din aceeași secțiune:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK