Nu s-au remarcat diferențe la copiii adoptați de familii de homosexuali sau lesbiene

Nu s-au remarcat diferențe la copiii adoptați de familii de homosexuali sau lesbiene
Rachel H. Farr, profesor de psihologie la Universitatea Kentucky, studiază de aproape zece ani aspectele vieții de familie în cuplurile de heterosexuali, homosexuali și lesbiene care au adoptat copii. Ultimele sale cercetări au fost publicate săptămâna trecută în revista Developmental Psychology.

La fel ca studiile sale anterioare, ultimele cercetări sprijină ideea că acești copii cu părinți homosexuali sunt foarte bine adaptați, lucru observat pe toată durata copilăriei. Farr a cercetat aproape 100 de familii adoptive cu copii școlari, urmărind dezvoltarea și maturizarea copilului pe parcursul mai multor ani. De-a lungul timpului, părinții și-au îndeplinit rolul în mod satisfăcător, indiferent de orientarea sexuală.

„Din câte știu eu, acesta este primul studiu care urmărește copiii adoptați de părinți homosexuali, lesbiene și heterosexuali, de la începutul până la mijlocul copilăriei”, spune Farr. „O astfel de cercetare longitudinală ne ajută cel mai bine să aflăm care sunt factorii ce prezic cel mai bine dezvoltarea copilului, mai presus de informația ce poate fi aflată la un moment dat în timp. Indiferent de orientarea sexuală a părinților, copiii au avut mai puține probleme de comportament atunci când părinții erau mai puțin stresați cu privire la rolul lor. Armonia în familie atunci când copilul era la vârsta școlară a fost precedată de un nivel mai scăzut de stres pentru părinți atunci când copilul era la vârsta preșcolară. Prin urmare, la fel ca în orice familie, procesele familiale s-au dovedit a fi mai importante decât structura pentru dezvoltarea copilului și funcționalitatea familiei.”

Cercetările Prof. Farr au relevat în mai multe rânduri lipsa diferențelor între familiile cu părinți homosexuali și cele cu părinți heterosexuali, în privința factorilor ca problemele comportamentale, nivelul de stres în cuplu, evoluția relației de-a lungul timpului, funcționalitatea familiei.

În Statele Unite cel puțin 65.500 de copii adoptați (mai mult de 4% din toți copiii adoptați din SUA) au părinți cu altă orientare sexuală decât cea heterosexuală.

Sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 25-10-2016 | creare: 25-10-2016 | Vizite: 317
Bibliografie
1. No differences noted over time for children of gay, lesbian, adoptive parents, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161024104229.htm
2. No Differences Noted Over Time for Children of Gay, Lesbian Adoptive Parents, link: http://uknow.uky.edu/content/no-differences-noted-over-time-children-gay-lesbian-adoptive-parents
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK