Nu uitați de siguranța alimentară când mancați în aer liber

Nu uitați de siguranța alimentară când mancați în aer liber
Un picnic sau un grătar la iarbă verde ori în curtea casei implică pregătiri ca alegerea meniului și cumpărarea alimentelor, dar trebuie să acordați în mod egal atenție preparării, transportului și servirii în siguranță a mâncării. Autoritatea americană Food and Drug Administration (FDA) avertizează asupra pericolului toxiinfecțiilor alimentare în sezonul cald.

Fie că luați masa în curte, aproape de o bucătărie utilată, sau plecați într-o mică excursie în natură, nu uitați să țineți separat carnea crudă de alte alimente, pentru a evita contaminarea. Țineți carnea la marinat în frigider, nu pe blat și evitați picăturile care cad din vasul cu carne crudă în drum spre grătar. Aruncați lichidul rămas și spălați bine vasul.

De asemenea, spălați bine toate ustensilele care au intrat în contact cu carnea crudă, înainte de a le folosi pentru alimentele gătite. Folosiți un termometru pentru a verifica temperatura și păstrați mâncărurile calde ținându-le pe marginea grătarului.

Alimentele reci trebuie să stea la frigider până în momentul în care sunt servite. Pentru picnic, țineți alimentele în recipiente speciale care mențin temperatura scăzută. Depozitați alimentele separat de băutură, pentru a evita deschiderea frecventă a recipientului de răcire.

Ca regulă generală, alimentele refrigerate pot sta afară pentru maximum două ore, însă doar o oră dacă temperatura este de 32°C sau mai mare. Cu cât este mai cald, cu atât bacteriile se multiplică mai repede.

Nu uitați să spălați și uscați fructele și legumele înainte de a le consuma sau a le pune în lada frigorifică.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 06-07-2017 | creare: 06-07-2017 | Vizite: 625
Bibliografie
Think safety first when dining outdoors, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-safety-dining-outdoors.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Folia alimentară antibacteriană care prelungește viața alimentelor
 • Greșeli în bucătărie care te pot îmbolnăvi
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK