O femeie s-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului Floreasca

Data publicării: 23-01-2008

O femeie in varsta de 54 de ani, internata la spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, s-a aruncat, in noaptea de marti spre miercuri, pe fereastra salonului in care se afla, situat la etajul 6 al spitalului.
Neagoe Virginia a spus ca ii este cald si ca vrea sa deschida fereastra, dupa care s-a aruncat.
Managerul spitalului, Claudiu Turculet, a declarat pentru ROMPRES ca femeia a fost transportata de urgenta in sala de operatie unde, cu toate eforturile echipei medicale, a decedat. Cercetarea administrativa declansata a aratat ca pacienta fusese internata in Clinica de gastroenterologie in urma cu trei zile, acuzand dureri abdominale. In cursul zilei de marti i s-a facut si un consult psihiatric, medicul psihiatru care a facut consultul spunand ca nu este o urgenta psihiatrica.
Organele abilitate au declansat o ancheta, fiind suspectat un act suicidar, pe fondul unei afectiuni psihiatrice minore, documentata medical in urma consulturilor de specialitate.
Acest gest este al doilea in Bucuresti, in mai putin de o saptamana, dupa cel de la sfarsitul saptamanii trecute, cand o tanara s-a sinucis aruncandu-se, impreuna cu copilul sau, de la etajul cladirii in care locuiau.
Specialistii atrag atentia ca in ultimul timp se inregistreaza o crestere a sinuciderilor pe fondul depresiilor, care sunt in crestere, devenind o problema de sanatate publica.
Prof. dr. Mihai Gheorghe de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" a declarat, pentru ROMPRES, ca in prezent, in Romania sunt aproximativ 2,5 milioane de persoane cu depresie.
Specialistul a adaugat ca in intreaga lume se constata o crestere a numarului de cazuri cu aceasta afectiune, urmand ca in 2020 depresia sa fie cea mai frecventa boala, indiferent daca este vorba despre societati bogate sau sarace.
Intre factorii care contribuie la declansarea bolii se numara cei economici, sociali, statutul omului in societatea actuala - care joaca un rol esential -, factorul genetic si factorul de protectie imunologica.
In societatile dezvoltate, unul dintre factorii importanti este stresul concurential, existential, care sunt o expresie a incapacitatii de comunicare, a subliniat prof. dr. Gheorghe.
Depresia are diferite forme de debut - brusc sau insidios. Sunt cazuri in care se manifesta dupa o problema majora - la serviciu, acasa-, o problema grava de sanatate.
In Romania, depresia afecteaza in special segmentul de varsta activ, intre 20 si 50 de ani, a subliniat prof. dr. Gheorghe, adaugand ca varsta la care debuteaza este intre 25 si 35 de ani.
23-01-2008, Vizualizari 521
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.