O "maşină de muls" scorpioni, inventată de cercetătorii din Maroc, în scopuri medicale

Data publicarii: 02-08-2017

Cercetătorii din Maroc au inventat o "maşină de muls" scorpioni, controlată de la distanţă, care are potenţialul de a facilita folosirea în scopuri medicale a veninului produs de aceste arahnide, informează Reuters.

Extragerea veninului de scorpion poate fi o activitate periculoasă, dar care poate aduce beneficii multiple. Această secreţie otrăvitoare, deşi este fatală oamenilor în multe cazuri, conţine sute de substanţe ce pot fi utilizate în domeniul medical, atunci când sunt descompuse la nivel molecular.

Încercând să extragă veninul într-o manieră sigură, atât pentru scorpioni, cât şi pentru persoana care efectuează extracţia, câţiva cercetători din Maroc au creat o "maşină de muls", controlată de la distanţă, care imobilizează coada scorpionului şi foloseşte un impuls electric pentru a stimula glandele producătoare de venin să elibereze preţioasa otravă.

"Elementele care fac maşina să fie atât de specială sunt siguranţa şi rapiditatea ei", a spus Mouad Mkamel, profesor la Universitatea Ben M'sik Hassan II din Casablanca, care a creat acest dispozitiv alături de un grup de cercetători.

"În trecut, puteam să extragem venin de la 10 scorpioni pe zi, dar astăzi putem să facem acest lucru de la 150 de scorpioni într-o singură zi", a adăugat el.

Potrivit cercetătorilor marocani, afacerea "mulgătoarelor" de scorpioni poate fi profitabilă. Ei spun că un gram de venin poate fi vândut cu aproximativ 8.000 de dolari, iar veninul provenind de la specii rare de scorpioni se vinde cu până la 12.000 de dolari per gram.

Cercetătorii din Maroc aşteaptă în prezent ca patentul lor să fie aprobat, pentru a putea să înceapă să producă în serie "maşina de muls" scorpioni pe care au creat-o.
Sursa: Agerpres, 02-08-2017, Vizualizari 76
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK