O nouă tehnică de diagnostic a bolilor coronariene

O nouă tehnică de diagnostic a bolilor coronariene
Un studiu recent publicat în jurnalul Nature prezintă o nouă tehnică de diagnostic a afecțiunilor coronariene, pornind de la angiografia coronariană, tehnică ce îmbunătățește acuratețea și are mai puține riscuri asociate.

Angiografia coronariană este considerată standardul de aur în diagnosticarea bolilor coronariene, dar are anumite limitări. Din moment ce tehnica presupune injectarea unei substanțe de contrast, nu poate fi aplicată în cazul pacienților cu insuficiență renală severă sau în caz de alergii la substanța de contrast.

Pe de altă prte, imagistica cu raze X are și ea anumite dezavantaje, printre care calitatea limitată a imaginilor sau expunerea pacientului la o cantitate nemodificabilă de radiații X.

Studiul recent introduce pentru prima dată sistemul de angiografie coronariană cvasi-monoenergetică, instalat în Munchen- Germania. Rezultatele studiului arată că imaginile prelevate astfel sunt de calitate superioară comparativ cu angiografia coronariană standard. Un alt beneficiu este că substanța de contrast utilizată în această nouă tehnică este cu 50% mai redusă cantitativ decât în cazul metodelor convenționale. Prin scăderea concentrației substanței de contrast la o treime din cea utilizată în angiografiile standard, avantajele noii tehnici cresc cu 24-28%.

Spectrul cvasi-monoenergetic produs de noua sursă de raze X este benefic pentru diagnosticarea bolilor coronariene, iar tehnica prezintă fezabilitate, astfel că pe viitor ar putea înlocui metodele standard.

Sursa: Medical News Bulletin

Data actualizare: 18-04-2017 | creare: 18-04-2017 | Vizite: 414
Bibliografie
A new Way to Diagnose Coronary Artery Disease, link: https://www.medicalnewsbulletin.com/new-way-diagnose-coronary-artery-disease/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Un dispozitiv pentru prelevarea probelor de sânge fără ace
 • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
 • Silent Partner - dispozitivul care reduce volumul sforăitului
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK