O noua terapie pentru astmul bronsic

Data publicării: 27-03-2007

 Bucuresti /Rompres/ - Bolnavii de astm bronsic beneficiaza de o noua terapie menita se le imbunatateasca confortul si sa creasca complianta la tratament.
 Prof. dr Bogdan Miron de la Institutul de Pneumologie ”Marius Nasta”a mentionat, marti, cu prilejul unei conferinte de presa, ca prevalenta acestei afectiuni in randul populatiei generale din Romania este de 5 % .
 Estimarile arata ca aproximativ 900 000 - un milion de persoane sunt asmatice, dintre acestea cel putin un sfert sufera si ar trebui sa mearga la medic.Specialistul a adus in discutie faptul ca este o boala cronica ce beneficiaza de tratamente noi care o pot tine sub control, cel afectat putand beneficia de o viata normala.
 Prof. dr. Bogdan Miron a subliniat ca cel putin o data la trei luni, bolnavii se confrunta cu o exacerbare a afectiunii.
 Tratamentul indicat pana acum presupunea utilizarea a doua inhalatoare de doua ori pe zi, dimineata si seara, si un al treilea in cazul perioadelor de agravare a afectiunii, in timp ce noua terapie cu Smart inseamna administrarea unui singur medicament ceea ce ajuta la cresterea compliantei si reducerea la jumatate a exacerbarilor bolii.
 La randul sau, prof. dr. Peter Barnes, de la Colegiul Imperial din Londra, personalitate marcanta in domeniul astmului, a subliniat ca noua terapie aduce un control mai bun al bolii, reduce exacerbarile severe fiind in avantajul pacientilor si al medicilor.El a mentionat ca acest medicament poate fi utilizat si la copii incepand cu varsta de patru-cinci ani.
 Prof. dr. Barnes a explicat ca procentul copiilor afectati este de aproximativ 15%,  boala fiind mai degraba supradiagnosticata.
 Prof. dr. Bogdan Miron a reliefat ca si in Romania situatia prin extrapolare este asemanatoare.El s-a referit la faptul ca, de multe ori, se supradiagnosticheaza la copii datorita simptomatologiei pentru afectiunile respiratorii insotite de sueraturi.
 Noua terapie este prezenta pe piata romaneasca din 2006, nu este compensata inca  si costa 1,1 milion  de lei.
 Astmul este in crestere in toata lumea si in tara noastra.”Daca se face o evaluare a materialelor de constructii si finisajele interioare, jumatate se regasesc pe lista care produce astmul profesional”, a conchis prof. dr. Bogdan Miron.

 

 

Sursa : Rompres

27-03-2007, Vizualizari 2129
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.