O procedură inovativă prin care femeile aflate la menopauză pot deveni mame va fi implementată în curând în România

Data publicarii: 28-05-2017

Trimisul special al AGERPRES, George Onea, transmite: O procedură inovativă, prin care femeile aflate la menopauză pot deveni mame, va fi implementată în curând în România, a anunţat cunoscutul specialist în infertilitate din Grecia prof. dr. Konstantinos Pantos, prezent la o conferinţă medicală desfăşurată la acest sfârşit de săptămână în insula Ithaca.

"Urmează să o aplicăm în următoarele săptămâni în Bucureşti, pentru că ne propunem nu doar să atragem aici, în Grecia, pacienţii din România, ci şi să dezvoltăm această procedură în România, ceea ce va însemna o dezvoltare a turismului medical în România", a precizat prof. dr. Pantos, care a coordonat cercetările asupra noii proceduri medicale.

Medicul Andreas Vythoulkas, specialist în infertilitate în cadrul clinicii Genesis Athens Bucureşti, a spus că România urmează să fie a doua ţară, după Grecia, în care va fi implementată noua procedură.

"Procedura respectivă s-a întâmplat şi se întâmplă în Grecia. Femei din diferite ţări au ajuns în Grecia şi s-au obţinut rezultatele respective. (...) În România procedura trebuie să fie acreditată, sunt nişte lucruri care trebuie să se întâmple pentru ca într-o ţară o procedură să fie folosită. (...) Toţi avem interesul ca lucrurile să meargă mai departe şi eu zic că or să meargă destul de repede, pentru că există o colaborare foarte bună", a declarat Andreas Vythoulkas.

Medicul a explicat, pe scurt, în ce constă noua procedură medicală.

"Se preia sânge de la femeia respectivă, se prelucrează, este o anumită categorie de celule care se aleg şi celulele respective sunt injectate pe ovare. După câteva zile vedem cum răspunde femeia respectivă. S-a demonstrat că o mică rezervă ovariană rămâne în ovare şi după ce femeia intră la menopauză şi cu procedura respectivă activăm rezerva respectivă, astfel încât să putem să obţinem o sarcină", a precizat Andreas Vythoulkas.

În opinia sa, metoda vine în întâmpinarea problemelor multor familii care, din cauza stilului de viaţă actual, se decid prea târziu să aibă copii.

"În viaţa noastră de astăzi uităm să facem copii şi când ne trezim că poate e momentul să avem copii, femeile sunt deja la premenopauză sau menopauză. (...) Multe femei se decid să aibă un copil la 35-36 de ani. (...) A fost până acum la nivel de studiu şi primele rezultate au fost înregistrate acum o lună de domnul profesor Pantos. (...) Este o speranţă reală pentru toate femeile care acum au o şansă în plus să aibă copii, cu materialul genetic propriu", a mai spus doctorul Vzthoulkas.

Prof. dr. Konstantinos Pantos şi dr. Andreas Vythoulkas au participat la o conferinţă dedicată turismului medical, desfăşurată pe 26 şi 27 mai în insula Ithaca.
Sursa: Agerpres, 28-05-2017, Vizualizari 105
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK