O singură oră de exerciţii fizice pe săptămână poate preveni probleme de despresie (studiu)

Data publicarii: 06-10-2017

O singură oră de exerciţii fizice pe săptămână, indiferent de intensitate, ar putea preveni pe viitor probleme de depresie, potrivit unui studiu publicat marţi de revista American Journal of Psychiatry şi citat de EFE.

Rezultatele studiului internaţional, care a analizat peste 30.000 de adulţi timp de un deceniu şi condus de Black Dog Institue Australian, arată că cei care nu au făcut exerciţii fizice au avut cu 44 % mai multe probabilităţi de a suferi de depresie, comparativ cu cei care fac exerciţii o dată sau de două ori pe săptămână.

Studiul notează că "12 % din cazurile de depresie ar fi putea fi prevenite în cazul unor exerciţii fizice regulate".

"Se ştia de mult că exerciţiile fizice joacă un rol în tratarea simptomelor de depresie, însă este pentru prima dată când am fost capabili să cuantificăm potenţialul preventiv al activităţii fizice pentru a reduce nivelurile viitoare de depresie", a declarat Samuel Harvey, director al raportului şi profesor la Universitatea New Welles din Sydney.

Harvey a precizat că, ţinând cont de tipul de viaţă sedentar, care devine o regulă în lume şi de ratele de creştere de depresie, aceste rezultate demonstrează cât de necesare sunt exerciţiile fizice. "Chiar şi o mică schimbare a stilului de viaţă poate avea avantaje extraordinare pentru sănătatea mentală", asigură el.

Reducerea nivelurilor de depresie a avut loc indiferent de gradul de intensitate al exerciţiilor fizice, notează studiul. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 300 de milioane de persoane suferă de această tulburare mentală.
Sursa: Agerpres, 06-10-2017, Vizualizari 65
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK