O viață sexuală activă ar putea intensifica activitatea cerebrală la vârstnici

O viață sexuală activă ar putea intensifica activitatea cerebrală la vârstnici
O activitate sexuală mai frecventă a fost asociată cu o funcționare mai bună a creierului la adulții în vârstă. Potrivit cercetătorilor de la universitățile Coventry și Oxford, persoanele vârstnice care se implică în activități sexuale în mod regulat au rezultate mai bune la testele ce măsoară fluența verbală și capacitatea de percepție vizuală a obiectelor și spațiilor dintre acestea.

Studiul publicat în revista Journals of Gerontology, Series B: Psychological and Social Sciences a inclus 73 de persoane cu vârste între 50 și 83 de ani.

Participanții la cercetări au completat un chestionar privind frecvența raporturilor sexuale din ultimele 12 luni - niciodată, lunar sau săptămânal - dar și starea de sănătate și stilul de viață. Subiecții au luat parte și la un test standardizat, folosit de obicei pentru a măsura funcționarea cerebrală la vârstnici, axat pe atenție, memorie, fluență, limbaj și percepție vizuală și spațială.

La testul de fluență verbală, participanții au trebuit să numească în 60 de secunde cât mai multe animale, apoi să spună cât mai multe cuvinte începând cu litera F. Pentru a li se testa aptitudinile vizuale și spațiale, subiecții au copiat o schiță complexă și au desenat un cadran de ceas din memorie.

La aceste două teste au avut rezultatele cele mai bune persoanele mai active sexual - frecvență săptămânală. Totodată, rezultatele nu au indicat o asociere între activitatea sexuală și atenție, memorie, sau limbaj.

Studiul de față reprezintă o detaliere a rezultatelor unor cercetări din 2016 (data aceasta incluzându-se frecvența), care au arătat că adulții în vârstă activi sexual au avut rezultate mai bune la testele cognitive, față de cei care nu erau activi sexual.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 23-06-2017 | creare: 23-06-2017 | Vizite: 288
Bibliografie
More frequent sexual activity can boost brain power in older adults, according to study, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-frequent-sexual-boost-brain-power.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Viața sexuală la vârsta a treia
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK