Obama: A fost nevoie de curaj pentru adoptarea reformei sistemului de sănătate în SUA

Data publicarii: 08-05-2017

A fost nevoie de curaj pentru a adopta în 2010 'Affordable Care Act', reforma sistemului de sănătate în SUA, a afirmat duminică la Boston fostul preşedinte american Barack Obama cu prilejul unei ceremonii în cadrul căreia i-a fost acordat premiul 'Profiles in Courage', relatează DPA.

Unii membri ai Congresului erau conştienţi de faptul că votarea reformei sistemului de asigurări medicale - o mare realizare legislativă a fostului preşedinte, cunoscută de asemenea ca 'Obamacare' - i-ar putea costa posturile, dar au votat totuşi pentru această măsură, a afirmat Obama.

'Aceşti bărbaţi şi aceste femei au făcut ceea ce trebuia', a spus Obama. 'Au făcut ce era mai greu. A fost o dovadă de curaj. Datorită acelui vot, 20 de milioane de persoane au primit asigurări de sănătate pe care nu le aveau înainte', a subliniat fostul preşedinte american.

'Şi majoritatea dintre ei şi-au pierdut locurile', a afirmat el. 'Dar corespund cu ceea ce preşedintele Kennedy definea în cartea sa', a declarat Obama, referindu-se la cartea 'Profiles in Courage' a fostului preşedinte american John F Kennedy, despre opt senatori care au susţinut cauze nepopulare.

'Este speranţa mea puternică şi a milioane de oameni că, indiferent de partid, un astfel de curaj este încă posibil', a spus Obama, indicând că dezbaterea privind sistemul de asigurări de sănătate continuă.

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a adoptat joi, la limită, o decizie de abrogare a unor secţiuni importante din legislaţia asigurărilor de sănătate, cunoscută ca Obamacare.

Cu 217 voturi pentru şi 213 împotrivă, congresmenii americani i-au asigurat o victorie politică noului preşedinte Donald Trump, care promisese în timpul campaniei electorale că va înlocui sistemul de asigurări introdus de predecesorul său, Barack Obama. Niciun membru al opoziţiei democrate nu a votat alături de majoritatea republicană.

Obamacare - denumită oficial 'Affordable Care Act', legea asistenţei medicale accesibile - a permis asigurarea a circa 20 de milioane de americani excluşi anterior din sistem, menţionează Reuters.

Casa Albă nu a anunţat o dată la care Senatul va discuta legislaţia în domeniul asigurărilor medicale.

Premiul anual 'Profile in Courage' este acordat unui oficial a cărui activitate este asemănătoare cu cea a senatorilor din cartea fostului preşedinte Kennedy.

Alţi laureaţi ai premiului 'Profile in Courage' sunt foştii preşedinţi Gerald Ford şi George H.W. Bush, senatorii John McCain şi Russell Feingold şi o fostă membră democrată din Camera Reprezentanţilor, Gabrielle Giffords, victima în 2011 a unei tentative de asasinat.
Sursa: Agerpres, 08-05-2017, Vizualizari 66
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK