Obezitatea în rândul copiilor şi tinerilor este în creştere în mai multe părţi ale Europei (raport)

Data publicarii: 18-05-2017

Obezitatea în rândul copiilor şi tinerilor este în continuare în creştere în mai multe părţi ale Europei, în condiţiile în care se estimează că unul din trei adolescenţi este supraponderal sau obez, potrivit unei noi cercetări publicate miercuri şi citată de DPA.

Lipsa de activitate fizică şi obiceiurile alimentare proaste sunt - alături de factorii economici - responsabile pentru această creştere, se indică într-un raport publicat de biroul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cu sediul la Copenhaga.

În 16 dintre cele 27 de ţări monitorizate între 2002 şi 2014, numărul persoanelor obeze a crescut, în special în Europa de Est, potrivit studiului citat. Excepţii au fost constatate în rândul băieţilor de 13 ani din Norvegia şi al fetelor de 11 ani din Spania.

Problemele de sănătate asociate cu obezitatea includ un risc crescut de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2, a hipertensiunii arteriale şi a bolilor de inimă.

"Stilul de viaţă sedentar" - caracterizat în principal prin statul şi privitul la TV, jucatul sau navigarea pe internet şi alte activităţi realizate la computer - reprezintă a doua cea mai obişnuită modalitate de petrecere a timpului în rândul adolescenţilor, ocupându-le 60% din timpul în care sunt trezi.

O altă constatare a fost că, în comparaţie cu generaţiile anterioare, tinerii din Europa consumă masiv produse fast-food şi băuturi îndulcite cu zahăr şi petrec mai puţin timp mâncând în familie.

"Majoritatea tinerilor nu vor scăpa de obezitate: aproximativ patru din cinci adolescenţi care ajung obezi vor continua să aibă probleme cu greutatea la maturitate", a declarat Joao Breda, directorul programului privind nutriţia, activitatea fizică şi obezitatea din cadrul biroului regional al OMS.
Sursa: Agerpres, 18-05-2017, Vizualizari 76
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK