Ecografie cardiaca

Aceasta oferta nu mai este activa deoarece termenul de valabilitate a expirat sau numarul maxim de programari a fost atins.
-35%
valabilitate
expirata
130.00 lei
Pret vechi: 200.00 lei | Economisesti: 70 lei
10 disponibile
Atentie: aceste servicii sunt localizate in Bucuresti
Aceasta oferta nu mai este activa.

Scurta prezentare:

Ecocardiografia permite studierea şi vizualizarea structurilor cordului (cavităţile, valvele, muşchii). Cu ajutorul ei, poate fi măsurată grosimea pereţilor inimii, pot fi vizualizate şi diagnosticate leziunile valvulare, congenitale, miocardice, ce dau insuficienţă cardiacă.

Prezentare detaliata:

Ecografia cardiacă reprezintă standardul de aur în cardiologie. Este metoda imagistică de prima intenție în acest domeniu şi cea mai solicitată. Ecocardiografia permite studierea şi vizualizarea structurilor cordului (cavităţile, valvele, muşchii). Datorită acestei, medicii pot cunoaşte parametrii care definesc atât funcţia de contracţie, cât şi funcţia de relaxare a inimii. Cu ajutorul ei, poate fi măsurată grosimea pereţilor inimii, pot fi vizualizate şi diagnosticate leziunile valvulare, congenitale, miocardice, ce dau insuficienţă cardiacă. Nu în ultimul rând, ecografia permite şi analizarea pericardului (a învelişului în care se găseşte inima), iar o inflamaţie la nivelul acestuia este depistată foarte uşor.
Ca investigaţie, este valoroasă atât pentru stabilirea unui diagnostic iniţial, cât şi pentru monitorizarea inimii înainte şi după tratament. Întrucât utilizează ultrasunetele, ecocardiografia nu prezintă nici un risc pentru pacient, este nedureroasă, neinvazivă şi poate fi efectuată de câte ori aveţi nevoie, lucru pe care nu-l puteţi efectua la o tomografie computerizată, de exemplu. Şi copiii sau femeile gravide pot apela cu încredere la ecografia cardiacă. În plus, este recomandată oricărei persoane care are hipertensiune arterială, pentru a cunoaşte în ce măsură îi este afectată inima.
Procedura se efectuiază uşor şi nu necesită mult timp. Când se prezintă la medic, persoana este rugată să se aşeze pe o masă specială. Medicul îi va pune electrozi pe mâini şi pe picioare pentru a monitoriza ritmul cardiac în cursul testului. Apoi, va aplica un gel pe jumătatea stângă a pieptului, iar pe porţiunea unsă va poziţiona un dispozitiv de mici dimensiuni (traductor). Dispozitivul emite ultrasunete în peretele toracic si recepţionează undele reflectate de ţesuturile cardiace. Aceste ecouri sunt redate, ulterior, ca imagini pe monitor. Testul durează aproximativ 30 de minute.
Ecocardiografia este necesară în cazul în care simţiţi cel puțin unul din simptomele:
- Dificultate în respiraţie, în repaus sau la efort;
- Oboseală excesivă;
- Umflarea picioarelor;
- Dureri toracice;
- Palpitaţii ale inimii;
- Dereglări de ritm cardiac.
Ecografia cardiacă va furniza informaţii despre:
- Mărimea inimii: o inimă „mărită” poate fi rezultatul hipertensiunii arteriale, a valvelor cardiace deficitare sau a insuficienţei cardiace;
- Mişcarea muşchiului cardiac: afectarea mişcării unei părţi din muşchiul inimii apare secundar infarctului miocardic sau în boala cardiacă ischemică avansată;
- Valvele inimii: ecografia cardiacă este metoda de diagnostic cea mai importantă în afecţiunile valvulare sau în defectele congenitale;
- Aorta: ecografia cardiacă este utilizată de rutină pentru a diagnostica anevrismul (dilatarea) de aortă;
- Cheaguri de sânge sau tumori care se pot găsi în inimă, afecţiuni ale pericardului, etc.

Ionescu Ion - Cabinet medical

Autorul acestei oferte:

Ionescu Ion - Cabinet medical

Localitate: BUCURESTI

Judet: Bucuresti

Adresa: Calea Dorobantilor, Nr. 32A, Corp A, Parter, Cabinet Nr. 28

Telefon: 0723271394

Link: informatii suplimentare aici

Termeni si conditii:

Aceasta oferta este publicata direct de catre ofertant; programare realizata de dvs va fi urmata de o confirmare telefonica in urma careia se vor stabili termenii finali privind achizitia acestei oferte.

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK