Psihoterapie sistemica de familie si de cuplu.

Aceasta oferta nu mai este activa deoarece termenul de valabilitate a expirat sau numarul maxim de programari a fost atins.
-20%
valabilitate
expirata
120.00 lei
Pret vechi: 150.00 lei | Economisesti: 30 lei
1 disponibile
Atentie: aceste servicii sunt localizate in Bistrita Nasaud
Aceasta oferta nu mai este activa.

Scurta prezentare:

Psihoterapie sistemica de familie si de cuplu. Zece sedinte.

Prezentare detaliata:

Ce este psihoterapia sistemică de familie și cuplu?
Psihoterapia sistemică de familie și cuplu a început să se dezvolte, în Statele Unite ale Americii, în anii ’ 50. Este un tip de psihoterapie care folosește ca metodă de lucru metafora sistemului care spune că oamenii se află în relație de interdependență unii față de alții, formând subsisteme și suprasisteme care respectă legile sistemului.
Acesta însemnă că psihoterapeutul specializat in aceasta abordare va căuta să explice cum apar și cum se mențin problemele clienților și vor construi strategiile de intervenție focalizându-se pe relațiile în care sunt prinși indivizii (perspectiva sistemică) nu numai pe ceea ce simte sau gîndește individul (intrapsihic). Astfel, pentru o persoană care acuză o stare de frică nedefinită, inexplicabilă (anxietate), un psihoterapeut sistemic nu este interesat numai de ceea ce simte, ce ganduri are persoana care manifestă problema ci este interesat și de relațiile in care este prinsă acea persoană și legătura dintre probleme (starea de anxietate) și aceste relații.
Experiența arată că schimbarea relațiilor au efect asupra indivizilor. În cazul persoanei din exemplu nostru, care manifestă teama nedefinită, schimbarea relațiilor cu persoanele semnificative (de obicei familia) are efecte asupra stării interioare a individului putând duce la dispariția starilor problematice. Pe baza acestor ipoteze un psihoterapeut sistemic va fi interesat să acționeze pentru schimbarea relațiilor, invitând in terapie persoane semnificative pentru ”pacientul identificat”, pentru cel care manifestă problemele. În cazul in care nu se reușeșete aducerea in terapie a persoanelor semnificative se poate lucra sistemic cu un singur individ (cel care poarta simptomul), ajutândul să își schimbe percepția asupra relațiilor. O schimbare semnificativă la nivelul unui individ poate influiența schimbarea în întreg sistemul.
Psihoterapia sistemică de familie și cuplu este o umbrelă generală pentru mai multe curente de psihoterapie care au la bază metafora sistemică (se focalizează pe relații): terapia structuralistă, strategică, transgenerațională, experențială de familie, cognitiv-comportamentală sistemică, eriksoniană de familie, narativă, focalizată pe soluție, colaborativă, dialogică etc.
Specialiști Institutului pentru cuplu și familie folosesc o abordare integrativă în care multe din abordările menționate mai sus sunt unite în mod coerent în jurul metaforei sitemului.
Cum se derulează şedinţele ?
Durata şedinţelor poate fi de 50 min sau mai mult, frecvenţa poate fi săptămânală, o dată la două săptămâni sau mai rar. Durata şi frecvenţa şedinţelor pot varia de la situaţie la situaţie şi se stabilesc de către terapeut şi clienţi împreună. La şedinţe poate participa o persoană singura sau două persoane sau mai mulţi membri ai familiei.

Spaller Gabriella - Cabinet de Psihologie

Autorul acestei oferte:

Spaller Gabriella - Cabinet de Psihologie

Localitate: Bistrita

Judet: Bistrita Nasaud

Adresa: B-dul Republicii, nr.1, et.2, biroul nr.1

Telefon: 0740613518

Link: informatii suplimentare aici

Termeni si conditii:

Aceasta oferta este publicata direct de catre ofertant; programare realizata de dvs va fi urmata de o confirmare telefonica in urma careia se vor stabili termenii finali privind achizitia acestei oferte.