Olt: DSP a primit numai jumătate din cantitatea de vaccin Tetraxim necesară pentru acoperirea restanţelor

Data publicarii: 17-03-2017

Cantitatea de vaccin Tetraxim primită săptămâna trecută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt acoperă numai jumătate de necesarul de doze pentru acoperirea restanţelor, potrivit unui comunicat al instituţiei, transmis joi AGERPRES.

În judeţul Olt sunt în prezent 4.200 de copii cu vârste de şase ani restanţieri la vaccinarea cu Tetraxim, produs biologic ce conţine patru tipuri de antigene (difterie, tetanos, pertusis, poliomielită).

După o perioadă de aproximativ cinci luni în care vaccinul menţionat a lipsit din stocurile DSP şi de la medicii de familie, pe 10 martie, DSP Olt a primit 2.400 de doze de Tetraxim.

"În data de 10 martie 2017, în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 2.400 doze de vaccin Tetraxim. Vaccinul Tetraxim este un produs biologic care se adresează vârstei de 6 ani şi conţine 4 tipuri de antigene (difterie, tetanos, pertusis, poliomielită). Raportat la datele statistice judeţene numărul de restanţieri cumulat până în prezent este de aproximativ 4.200 doze", se menţionează în comunicat DSP Olt.
Sursa: Agerpres, 17-03-2017, Vizualizari 54
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK