OMS: Al doilea caz de Ebola, confirmat în Congo

Data publicarii: 16-05-2017

Al doilea caz de Ebola a fost confirmat în Congo, informează DPA citând un anunţ făcut luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

''Până în prezent există 19 cazuri suspecte, printre acestea numărându-se trei persoane decedate şi două cazuri confirmate de laborator'', a declarat un purtător de cuvânt al OMS de la Geneva prin e-mail.

Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, în provincia Bas-Uele, din nord-est.

OMS a precizat că focarul pare să fie limitat la acea zonă îndepărtată şi că momentan nu este necesară impunerea unor restricţii de călătorie.

Centrele de Prevenire şi Control al Bolilor din Africa - un mecanism continental ce monitorizează focarele de boală - au anunţat că au activat centrul operaţional de urgenţă pentru a monitoriza situaţia din Congo.

Ţara situată în Africa Centrală s-a confruntat anterior cu şapte focare de Ebola de la descoperirea virusului în această ţară, în 1976. La cea mai recentă izbucnire a bolii, în 2014, 49 de persoane au decedat.

Febra hemoragică a avut cele mai nocive consecinţe în Africa de Vest unde a făcut peste 11.000 de victime în perioada 2014-2015. Guinea, Liberia şi Sierra Leone - cele mai afectate de epidemie - au fost declarate de OMS libere de Ebola, în 2016.
Sursa: Agerpres, 16-05-2017, Vizualizari 64
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK