OMS: Peste 1,2 milioane de adolescenţi mor anual din cauze care pot fi prevenite

Data publicarii: 17-05-2017

Peste 1,2 milioane de adolescenţi din întreaga lume mor anual din cauze care pot fi în principal prevenite, printre care leziuni suferite în accidente de circulaţie, infecţii de tract respirator inferior şi sinucideri, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Xinhua.

    În condiţiile în care peste două treimi din numărul de decese înregistrate în rândul adolescenţilor în 2015 au fost raportate în ţările cu venituri mici şi medii din Africa şi Asia de Sud-Est, OMS susţine că majoritatea accidentelor ar putea fi evitate prin îmbunătăţirea serviciilor de sănătate, educaţie şi sprijin social.

    Potrivit statisticilor, rănile survenite în urma accidentelor reprezintă principala cauză de deces la nivel global în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, cu aproximativ 115.000 de astfel de cazuri documentate în 2015. Acestea sunt urmate de decesele cauzate de infecţiile de tract respirator inferior (72.655 cazuri), de auto-vătămare (67.149), boli diareice (63.575) şi înec (57.125).

    Pe de altă parte, OMS a avertizat că există disparităţi regionale şi de gen. Spre exemplu, în ţările africane cu venituri mici şi medii, bolile transmisibile, printre care HIV/SIDA, infecţiile de tract respirator inferior, meningita şi bolile diareice cauzează mai multe decese decât rănile produse în accidente rutiere.
   
În mod similar, în timp ce principalele cauze de deces în rândul adolescenţilor bărbaţi sunt leziunile produse în accidente, violenţele şi înecul, în cazul adolescentelor primele trei cauze de deces sunt infecţiile de tractul respirator inferior, autovătămarea şi bolile diareice.
Sursa: Agerpres, 17-05-2017, Vizualizari 74
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK