Pacienții obezi nu trebuie să slăbească înaintea intervenției de înlocuire a articulației (studiu)

Pacienții obezi nu trebuie să slăbească înaintea intervenției de înlocuire a articulației (studiu)
Un studiu condus de University of Massachusetts Medical School (UMMS) oferă o veste bună pentru persoanele obeze cu genunchi sau șolduri artritice, care au nevoie de artroplastie endoprotetică - înlocuirea articulației deteriorate cu o endoproteză. La șase luni de la intervenție, pacienții obezi au raportat același nivel de durere și îmbunătățire a funcționalității ca pacienții cu greutate corporală în limitele normale.

Studiul publicat în revista Journal of Bone and Joint Surgery a avut ca obiectiv evaluarea gradului de ameliorare a durerii și îmbunătățire a funcționalității articulației la pacienți cu diverse grade de obezitate. Cercetătorii au adunat datele a 2.040 de pacienți care au suferit înlocuirea totală a șoldului și 2.964 de pacienți care au trecut prin intervenția de înlocuire totală a articulației genunchiului, în perioada preoperatorie și până la șase luni după intervenție.

S-au înregistrat funcționalitatea și intensitatea durerii, precum și statusul ponderal în funcție de indexul de masă corporală (IMC): greutate normală, supraponderal, obez, obezitate severă, obezitate morbidă. Înainte de intervenție, un nivel mai ridicat de obezitate a fost asociat cu o intensitate mai mare a durerii, însă la șase luni după operație nivelul durerii a fost similar, indiferent de statusul ponderal.

„Rezultatele studiului ne-au surprins - analizele anterioare au asociat obezitatea cu unele complicații, însă acestea sunt minore și nu reprezintă un motiv pentru ca pacientul să amâne o operație benefică pentru sănătatea sa. Cei care pot slăbi ar trebui să o facă, însă multe persoane nu pot, sau au nevoie de mult timp - timp în care starea lor se deteriorează. Dacă sunt operați mai devreme, după recuperarea funcționalității pot gestiona mai bine un plan de reducere a greutății”, a declarat Prof. Dr. Wenjun Li.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 27-07-2017 | creare: 27-07-2017 | Vizite: 394
Bibliografie
Study finds obese patients don't need to lose weight before total joint replacement, link: https://medicalxpress.com/news/2017-07-obese-patients-dont-weight-total.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK