Painea din alge marine poate fi cheia pentru combaterea obezitatii
Data publicării: 23-03-2010
Produsul pe baza de fibre cunoscut drept alginat este mai bun decat majoritatea tratamentelor cumparate pentru slabire, deoarece previne mai eficient absorbtia grasimilor, sustin expertii.
Doctorul Iain Brownlee, conducatorul echipei stiintifice, a semnalat ca alginatul poate fi adaugat produselor pe care oamenii le consuma zilnic, cum ar fi painea, biscuitii sau iaurturile, iar in acest mod trei sferturi din grasimea continuta de o mancare poate fi eliminata de organism.
Potrivit cercetarilor efectuate - prezentate la reuniunea de primavara a Societatii Chimice Americane din San Francisco ,- oamenii de stiinta au utilizat un 'intestin artificial' pentru a verifica gradul de eficacitate a unui numar de 60 de fibre naturale diferite pentru a stabili cum afecteaza acestea asimilarea grasimilor.
'Obezitatea este o problema din ce in ce mai mare, iar multi oameni considera ca este dificil sa urmeze o dieta si un program de exercitii pentru a pierde in greutate', a afirmat Brownlee.
Sursa: Agerpres,
23-03-2010, Vizualizari 374