Painea din alge marine poate fi cheia pentru combaterea obezitatii

Data publicării: 23-03-2010

Painea din alge marine ar putea fi cheia pentru combaterea obezitatii, deoarece fibra pe care o contin acestea poate reduce absorbtia de grasimi cu un procent de 75 la suta, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Newcastle (Anglia), transmite luni Efe.

Produsul pe baza de fibre cunoscut drept alginat este mai bun decat majoritatea tratamentelor cumparate pentru slabire, deoarece previne mai eficient absorbtia grasimilor, sustin expertii.

Doctorul Iain Brownlee, conducatorul echipei stiintifice, a semnalat ca alginatul poate fi adaugat produselor pe care oamenii le consuma zilnic, cum ar fi painea, biscuitii sau iaurturile, iar in acest mod trei sferturi din grasimea continuta de o mancare poate fi eliminata de organism.

Potrivit cercetarilor efectuate - prezentate la reuniunea de primavara a Societatii Chimice Americane din San Francisco ,- oamenii de stiinta au utilizat un 'intestin artificial' pentru a verifica gradul de eficacitate a unui numar de 60 de fibre naturale diferite pentru a stabili cum afecteaza acestea asimilarea grasimilor.

'Obezitatea este o problema din ce in ce mai mare, iar multi oameni considera ca este dificil sa urmeze o dieta si un program de exercitii pentru a pierde in greutate', a afirmat Brownlee.
Sursa: Agerpres, 23-03-2010, Vizualizari 374
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.