Peste 1.200 de chirurgi sunt aşteptaţi la Conferinţa Naţională de Chirurgie de la Iaşi în perioada 4-7 octombrie

Data publicarii: 03-10-2017

Peste 1.200 de medici chirurgi şi rezidenţi în chirurgie din toate centrele de specialitate din ţară şi 24 de invitaţi din străinătate, nume sonore la nivel mondial în specialităţile chirurgicale pe care le reprezintă, sunt aşteptaţi în perioada 4-7 octombrie la Conferinţa Naţională de Chirurgie de la Iaşi.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la Teatrul Naţional din Iaşi, în seara zilei de miercuri, 4 octombrie, anunţă organizatorii.

Programul ştiinţific este axat pe cele două teme centrale ediţiei din acest an, 'Chirurgia minim invazivă a tubului digestiv' şi 'Complicaţii majore în chirurgia abdominală' şi însumează 498 de lucrările ştiinţifice, reunite în 39 de sesiuni ştiinţifice. Evenimentul este prefaţat de 8 cursuri preconferinţă.

În paralel cu lucrările conferinţei, la parterul şi etajul I al Palatului Culturii va fi organizată o expoziţie medicală, în cadrul căreia firmele din industria farmaceutică şi a echipamentelor medicale vor avea ocazia să le prezinte medicilor participanţi ultimele noutăţi referitoare la produsele şi serviciile medicale disponibile în România şi în lume.

Organizatorii conferinţei sunt Societatea Română de Chirurgie, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Societatea de Medici şi Naturalişti Iaşi, Asociaţia Română de Chirurgie Hepatobiliopancreatică şi Transplant Hepatic, Asociaţia Română de Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale, Societatea Română de Chirurgie de Urgenţă şi Traumă, Societatea Română de Chirurgie Toracică - 1994, Societatea Română de Chirurgie Pediatrică, Societatea Română de Coloproctologie, Colegiul Medicilor din România, Societatea Studenţească de Chirurgie din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Sursa: Agerpres, 03-10-2017, Vizualizari 63
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK