Peste 300 de persoane au primit ajutor în cadrul unui proiect de servicii integrate

Data publicării: 07-11-2014

Peste 300 de persoane au primit ajutor în cadrul proiectului "Servicii integrate de sprijin pentru victimele violenţei în familie şi persoanelor cu dizabilităţi" în primele luni de la demararea programului, a afirmat Andreea Marin, fondatoarea Fundaţiei "Preţuieşte Viaţa", în cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi.

Proiectul a fost demarat în luna aprilie şi se va finaliza în toamna lui 2015.

"Deşi proiectul a început pe hârtie din aprilie, primele luni sunt luni de organizare şi de pregătire, deci, în mod concret, lucrul cu posibilii beneficiari a început la sfârşitul lunii august. Practic, jumătate din ceea ce ne-am propus s-a făcut deja în ultimele trei luni şi noi mai avem un an la dispoziţie. Cu siguranţă vom depăşi, cu nevoile celor care vin către noi, cu mult ceea ce ne-am propus prin proiect", a declarat Andreea Marin.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea şi facilitarea accesului la servicii sociale integrate, psiho-medico-sociale, prin consiliere psihologică, psihiatrică, juridică, pentru 450 de persoane victime ale violenţei în familie şi 200 de persoane cu dizabilităţi, prin creşterea participării acestora la viaţa economică şi socială, promovarea unui mediu de viaţă sănătos şi sensibilizarea şi conştientizarea societăţii civile.

"Până acum, din cele 650 de persoane pe care proiectul le va ajuta, am ajutat deja peste 300 de persoane, am oferit cursuri de calificare pentru peste 150 de femei victime ale violenţei în familie şi peste 150 de persoane cu dizabilităţi, persoane cu probleme de sănătate mintală", a declarat Amedeea Enache, director executiv al Fundaţiei Estuar, unul dintre partenerii proiectului, precizând că până la finalizarea proiectului, cu siguranţă numărul persoanelor care vor primi ajutor va depăşi cifra propusă iniţial.

Tot joi, a fost lansat şi spotul proiectului "Alege demnitatea!" în care protagonistă este tânăra Lilia Mândru, care suferă de un handicap locomotor.

Lilia Mândru este o tânără vârstă de 30 de ani, care a absolvit Facultatea de Psihologie cu nota 10 iar în prezent urmează un master în Jurnalism la Bucureşti. Tânăra s-a născut sănătoasă, însă imediat după naştere, a fost scăpată din mâini de medic, coloana vertebrală fiindu-i grav afectată, precum şi abilitatea ei de a merge.

Sursa: Agerpres, 07-11-2014, Vizualizari 808
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.