Peste 50 de chirurgi din SUA şi Europa, la Congresul Internaţional East Meets West organizat la Sibiu

Data publicarii: 05-07-2017

Peste 50 de specialişti în chirurgia cardiacă, vasculară şi endovasculară din Europa şi SUA vor participa între 19 şi 22 iulie, la Congresul Internaţional East Meets West, la Sibiu, acesta fiind primul eveniment de o asemenea anvergură organizat pentru Europa Centrală şi de Est, potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

Evenimentul are, potrivit organizatorilor, scopul de a explora progresele făcute până în prezent şi provocările cele mai captivante cu care ne confruntăm în tratamentul bolilor cardiovasculare.

"Acest congres este o ocazie extraordinară pentru specialiştii din România de a interacţiona direct cu unii dintre cei mai buni profesionişti la nivel mondial din sfera cardiovasculară. Aceste personalităţi se vor afla pentru prima dată la noi în ţară şi sper ca schimbul de experienţă să fie unul pozitiv, constructiv pentru ambele părţi", a declarat medicul Victor Costache, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Endovasculară - SRCETVT, citat în comunicat.

Programul de patru zile include sesiuni plenare, prezentări de caz, ateliere de lucru şi transmisiuni live, destinate chirurgilor vasculari şi cardiovasculari, cardiologilor intervenţionali, radiologilor intervenţionali şi altor specialişti. Participanţii la simpozion vor beneficia de schimbul creativ de idei şi experienţe de învăţare cu profesionişti din mai multe ţări.

Societatea Internaţională a Specialiştilor Endovasculari (ISEVS - SUA) este dedicată consolidării cercetării la nivel mondial, a educaţiei şi a expertizei clinice în tratamentul celor mai letale afecţiuni din lume - bolile cardiovasculare. Folosind tehnologii inovatoare şi tehnici intervenţionale, ISEVS se străduieşte să îmbunătăţească îngrijirea pacienţilor din întreaga lume. Acest lucru este deosebit de important în acest univers cardiovascular în continuă schimbare, în care specialiştii au nevoie de instruire chirurgicală minim invazivă cardiacă şi chirurgie endovasculară, conform sursei menţionate.

Congresul Internaţional East Meets West va oferi diplome de participare cu 21 de credite CME europene (ECMEC) de la Consiliul European de Acreditare pentru Educaţie Medicală Continuă (EACCME). La sfârşitul congresului, sâmbătă - 22 iulie, de la ora 13.00, va avea loc Conferinţa de Advocacy cu tema de actualitate 'Şansa la viaţă a pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare.'
Sursa: Agerpres, 05-07-2017, Vizualizari 247
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK