Peste 50% dintre angajaţii din România acordă mesei de prânz mai puţin de 30 de minute (studiu)

Data publicarii: 28-09-2017

Un procent de 56% dintre angajaţii din România acordă mesei de prânz mai puţin de 30 de minute, spre deosebire de ţări precum Belgia, Spania, Suedia sau Franţa, unde doar 23% dintre angajaţi alocă mai puţin de 30 de minute pauzei de prânz, reiese dintr-un studiu al companiei Edenred România, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit studiului, în România s-au înregistrat, totuşi, uşoare îmbunătăţiri în ultimii ani în ceea ce priveşte timpul acordat mesei de prânz.

'În păstrarea stării de sănătate, obiceiurile alimentare au o importantă la fel de mare ca şi calitatea alimentelor. Renunţarea sistematică la micul dejun, mâncatul în fugă la prânz şi excesele la cină sunt puternic destabilizatoare pentru organism. Mâncatul la birou (aşa numitul desk-dining), un fenomen din ce în ce mai întâlnit, este nociv atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru sănătatea mentală, întrucât este un factor agravant în alienare socială şi depresie', a afirmat dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportivă.

Edenred România a reunit, în săptămâna 18 - 22 septembrie a.c., manageri de top din 20 de companii, într-o iniţiativă care îşi propune să încurajeze salariaţii din Romania să adopte obiceiul pauzei de prânz zilnice. Campania #Haila1laMasă ! - Lead by Example realizată de Edenred şi partenerii săi arată, prin puterea exemplului personal, că pauza de prânz nu este un lux, ci un obicei simplu dar absolut necesar pentru o viaţă echilibrată şi sănătoasă. Exemplul personal al managerilor a fost difuzat către mai mult de 60.000 de membri ai reţelelor sociale şi va continua să fie amplificat prin evenimente organizate de companie până la sfârşitul anului.

'Sunt impresionată de mobilizarea partenerilor noştri şi de generozitatea de a-şi pune exemplul personal în sprijinul unei iniţiative pentru sănătatea angajaţilor. O viaţă echilibrată are ca element important pauza de prânz, care trebuie încurajată în special pentru populaţia activă, acei aproximativ cinci milioane de români care sunt angrenaţi pe piaţa muncii şi care, prin activitatea lor, ţin economia în mişcare şi duc România înainte', a declarat Dana Sintejudean, deputy CEO al Edenred România.

Listată la bursa Euronext Paris, Edenred activează în 42 de ţări, având aproape 8.000 de angajaţi. În 2016, volumul tranzacţiilor asigurate de Edenred s-a ridicat la aproape 20 miliarde euro, din care 70% au fost derulate prin card, dispozitive mobile sau online.
Sursa: Agerpres, 28-09-2017, Vizualizari 97
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK