Picăturile oculare ce ar putea trata degenerescența maculară

Picăturile oculare ce ar putea trata degenerescența maculară
Cercetătorii din cadrul Universității din Birmingham au dezvoltat un tip de picături oculare ce ar putea revoluționa tratamentul orbirii cauzate de degenerescența maculară legată de vârstă.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Investigative Ophthalmology and Visual Science.

Degenerescența maculară legată de vârstă este o afecțiune ce duce la pierderea treptată a vederii centrale, de obicei la ambii ochi. Se tratează și se ține sub control prin injecții repetate la nivelul ochiului. Pe lângă faptul că aceste tratamente injectabile produc un disconfort ridicat pacientului, pot cauza leziuni sau infecții la nivelul ochiului și cresc riscul de orbire

Cercetătorii din cadrul Universității din Birmingham au dezvoltat o metodă de livrare a tratamentului injectabil sub forma unor picături oculare. Picăturile au la bază peptide penetrante celulare pentru a livra medicamentul la zona exactă a ochiului în doar câteva minute. Acest medicament are un impact semnificativ asupra tratamentului degenerescenței maculare legate de vârstă prin revoluționarea opțiunilor de livrare a medicamentului.

Această nouă tehnică are putea reduce semnificativ incidența efectelor adverse și costurile de îngrijire comparativ cu tratamentul tradițional.

Sursa: University of Birmingham

Data actualizare: 18-05-2017 | creare: 18-05-2017 | Vizite: 740
Bibliografie
University of Birmingham develops revolutionary eye drops to treat age-related blindness, link: http://www.birmingham.ac.uk/news/latest/2017/05/revolutionary-eye-drops-developed.aspx
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Un nou posibil tratament împotriva orbirii
 • 7 pași pentru sănătatea ochilor
 • Celule stem pentru tratarea degenerescenței maculare
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK