Planeta intoxicata - substante toxice ambientale si alimentare

Data publicării: 04-05-2007

Toxicitatea mediului ambiant si a produselor alimentare, cai de prevenire sau de reducere a riscului expunerii organismului uman la actiunea agresiva a toxinelor, dar si remediile naturale pentru reducerea starii de intoxicare au fost principalele subiecte dezbatute, vineri, in cadrul primei zile a conferintei internationale ""Planeta intoxicata"", organizata de Universitatea Titu Maiorescu si Gruppo Studio Medicine Naturali din Italia.
    Scopul acestei conferinte este de a convinge opinia publica, specialistii si administratiile sa se faca tot ce se poate pentru ca planeta sa nu se mai intoxice, a declarat dr. Tiron stefan.
    Potrivit umor studii, in Romania, in perioada 2000-2005 au fost inregistrate 73481 de cazuri de intoxicatii acute accidentale si 55.770 de  cazuri de intoxicatii voluntare.   
     Dr. Tiron stefan a adus in atentia participantilor un studiu facut pe 1100 de pacienti, in perioada martie 2003-ianuarie 2007, care a urmarit nivelul principalelor minerale toxice, relevat prin Analiza Minerala Tisulara (singura care indica intoxicatia organismului) si modul in care se modifica in urma tratamentului recomandat. Concluziile studiului, a spus dr Tiron,  indica o prezenta a intoxicatiilor, cel putin un mineral toxic la peste 35% din pacienti, iar la mai mult de 18 % din pacienti nivelul intoxicatiei era situat in zona de alarma. De asemenea, a spus dr Tiron,  cele mai multe intoxicatii au fost cu aluminiu (23%), cadmiu, mercur, arsenic si plumb fiind prezente in  procent de aproximativ 6%. La 90% din copiii care au efectuat Analiza Minerala Tisulara au fost gasite urmele a cel putin unui mineral toxic.
    Dr. Marian Negut, de la Universitatea de Medicina si Farmacie ""Carol Davilla"" a aratat ca bioagresiunea reprezinta o amenintare reala. Potrivit acestuia, atacurile bioteroriste din SUA din octombrie-decembrie 2002 au demonstrat folosirea preferentiala in prezent a microorganismelor in scopuri de agresiune.
    ""Conventia armelor bacteriologice si toxice semnata de peste 150 de state nu este o garantie pentru interzicerea agresiunilor biologice concepute de grupuri sau organizatii teroriste"", a spus Negut. in opinia sa, statele care detin stocuri de posibile arme biologice, programele de cercetare pentru selectarea de organisme rezistente si de dezvoltare a unor agenti bioagresivi modificati genetic reprezinta amenintari potentiale.
     ""Actualele oportunitati de raspandire a bolilor infectionase - cum a demonstrat-o epidemia SARS raspandita cu cativa ani in urma - sunt un argument important pentru prevenirea unei agresiuni fara limite previzibile prin agenti biologici"".
    Prof. univ. dr. Marian Vladimir Constantinescu a precizat ca numeroase patologii sau sindroame cu etiologie necunoscute medicinei traditionale sunt datorate expunerii continue a organismului la actiunea agentilor biologici, xenobiotici si emotionali ce altereaza procesele biochimice care regleaza homeostazia organelor din corp.
    ""Metalele toxice ocupa un rol de prima importanta in intoxicatiile acute si cronice datorate ingerarii sau inhalarii continue de micro-cantitati de metal. Acestea deterioreaza membranele celulare ale tesuturilor din organism determinand imbolnavirea"", a precizat dr. Constantin. Dintre metalele toxice, mercurul este cel mai nociv, a aratat dr. Constantin, iar pentru om, amalgamul dentar constituie o sursa de poluare.
     ""Mecanismele prin care acest materiale actioneaza si remediile stomatologice si nutritioniste utilizate pentru eliminarea sau reducerea efectelor toxice ale mercurului toate, trebuiesc luate in considerare, daca se doreste o imbunatatire a calitatii vietii, precum si o evitare a imbolnavirii medicului si o vindecare mai rapida a pacientului"" a precizat dr. Constantinescu.
Sursa: Rompres, 04-05-2007, Vizualizari 2110
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.