Plasturele cu micro-ace ar putea înlocui vaccinarea antigripală obișnuită

Plasturele cu micro-ace ar putea înlocui vaccinarea antigripală obișnuită
Dacă ați putea, ați alege un plasture nedureros în locul unui vaccin clasic, injectat cu seringa în braț? Un nou studiu indică eficiența unui astfel de plasture, precum și preferința pacienților pentru o astfel de tehnică.

Studiul clinic aflat în faza I de cercetare este condus de Universitatea Emory în colaborare cu cercetători de la Institutul Tehnologic Georgia. Plasturele cu micro-ace dizolvabile s-a dovedit a fi sigur și bine-tolerat de către participanții la studiu, reușind să ofere imunitate la fel de eficient ca varianta clasică de injectare cu ac hipodermic.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista medicală The Lancet.

Plasturele are dimensiunea unei amprente digitale și conține 100 de ace cu lungimea de 650 microni (micrometri), sau 0,65 mm. Dintre cei 50 de participanți la studiu, 48 au declarat că aplicarea plasturelui nu a fost dureroasă. Micro-acele sunt umplute cu vaccin uscat, o formă care nu necesită refrigerare, ceea ce înseamnă că plasturele poate fi păstrat la o temperatură de 40°C până la un an.

Plasturele se aplică pe fața dorsală a încheieturii mâinii, apoi se aplică presiune cu degetul până se aude un „click”. După 20 de minute vaccinul a intrat în organism și plasturele poate fi îndepărtat și aruncat. Reacțiile locale s-au redus o slaba înroșire a pielii și mâncărime ușoară, acestea dispărând în două-trei zile.

Această metodă de vaccinare ar putea avea multiple beneficii, față de varianta clasică: este preferată de majoritatea pacienților - peste 70%, este foarte ușor de aplicat - chiar și la copii, ușor de depozitat - nu necesită refrigerare. Momentan, cercetările continuă, pentru a dovedi pe deplin eficiența acestui plasture.

Sursa: Live Science, MedicalXpress

Data actualizare: 28-06-2017 | creare: 28-06-2017 | Vizite: 531
Bibliografie
1. 'Microneedle' Patch Promises Painless Flu Vaccine, link: https://www.livescience.com/59631-flu-vaccine-microneedle-patch.html
2. Microneedle patches for flu vaccination prove successful in first human clinical trial, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-microneedle-patches-flu-vaccination-successful.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Vaccinul antihepatita B
 • Vaccinul DiTePer (DTP)
 • Vaccinul antipolio (antipoliomielită)
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK