Premierul Ungureanu: Legea sănătăţii este unul dintre obiectivele mele

Data publicarii: 15-03-2012

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, marţi, la Antena 3, că viitoarea lege a sănătăţii este unul dintre obiectivele sale.
"În ceea ce priveşte sistemul de sănătate, unul dintre obiectivele mele este Legea sănătăţii, o lege care, în dezbatere publică, poate fi reconstruită, poate fi adaptată, poate intra în formula de acceptare publică necesară în aşa fel încât efectul social şi economic să se producă la timp", a spus Ungureanu.
El a susţinut că o lege structurală a sănătăţii ar preveni cazuri precum situaţia recentă în care pe piaţa românească a existat o carenţă de medicamente opioide cu efect rapid.
"Cu o lege structurală a sănătăţii, asemenea cazuri la care dumneavoastră faceţi referire, teoretic n-ar trebui să se mai întâmple. Sunt convins că este un alt simptom al unei boli profunde, iar această boală profundă este boala care grevează sistemul naţional de sănătate", a afirmat şeful Guvernului.
La propunerea Preşedinţiei, Ministerul Sănătăţii a elaborat şi lansat în dezbatere publică, la finalul anului 2011, un proiect al legii sănătăţii, care prevedea eliminarea caselor judeţene de sănătate şi înlocuirea lor cu asiguratori privaţi.
Tot la cererea preşedintelui Traian Băsescu, proiectul a fost retras de Ministerul Sănătăţii din dezbatere publică, în ianuarie 2012, în urma unor proteste de stradă.
Sursa: Agerpres, 15-03-2012, Vizualizari 1356
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK