Primul ajutor în caz de arsuri cu lichid fierbinte la copilul mic - părinții reacționează necorespunzător

Primul ajutor în caz de arsuri cu lichid fierbinte la copilul mic - părinții reacționează necorespunzător
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Queensland (UQ), mai mult de două treimi dintre copiii mici care suferă arsuri cauzate de lichidele fierbinți nu primesc primul ajutor corespunzător. Potrivit doctorandei Jacquii Burgess de la Centrul de Cercetare în Arsuri și Traume la Copii, băuturile fierbinți reprezintă principala cauză de arsuri la copii în Australia, în 74% dintre cazuri fiind vorba de copii până în doi ani.

„Am intervievat părinții și îngrijitorii copiilor până în 3 ani, care au suferit arsuri cu lichid fierbinte și au fost tratați la Spitalul de copii Lady Cilento. Doar 28% dintre copii au oprimit primul ajutor corespunzător, în pofida faptului că 66% dintre părinți au declarat că au urmat cursuri de prim ajutor în ultimele 12 luni”, a declarat Burgess.

De asemenea, în urma studiului s-a constatat că în cele mai multe ocazii copiii se aflau foarte aproape de adult în momentul producerii accidentului.

Lipsa supravegherii atente este de multe ori citată ca fiind principala cauză a accidentelor la copiii mici, iar în cazul arsurilor cu lichid fierbinte atenția și supravegherea continuă au un rol mai important decât simplul act de a sta aproape de copil pentru a-l proteja la nevoie”, a spus Jacquii Burgess.

Potrivit acesteia, există dovezi solide că menținerea zonei arse timp de 20 de minute sub jet de apă rece poate reduce durerea, zona cicatrizată și perioada de spitalizare. Cei mai mulți părinți nu au oferit un prim ajutor corespunzător deoarece au crezut că o perioadă mai scurtă de timp este suficientă, fie copiii erau prea supărați.

Cele mai multe incidente au avut loc atunci când cel mic a tras asupra sa o cană cu lichid fierbinte. Rezultatele anchetei au arătat că este esențial pentru părinți și îngrijitori să țină la distanță sigură cănile și ceștile cu ceai sau cafea fierbinte. Conștientizarea unui simplu gest ce previne suferința.

Același timp de anchetă va fi desfășurat la Spitalul de copii John Hopkin din Statele Unite, pentru a se compara rezultatele.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 16-06-2017 | creare: 16-06-2017 | Vizite: 283
Bibliografie
Inadequate burn treatment common for toddler scalds, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-inadequate-treatment-common-toddler-scalds.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK