Primul curs de pregatire in aplicatii cardiace

Data publicării: 07-04-2009

Primul curs de pregatire din Romania in aplicatii cardiace pentru computer tomograf (CT) multislice, adresat medicilor specialisti radiologi si cardiologi, se desfasoara marti si miercuri, fiind organizat de Radiusmed - distribuitor autorizat al echipamentelor medicale Philips, in colaborare cu Philips Healthcare - lider mondial in solutii complete de cardiologie.
“Introducerea unui numar din ce in ce mai mare de scanere multislice in Romania ne-a determinat ca, impreuna cu partenerul nostru, Philips Healthcare, sa consideram oportuna organizarea unui astfel de eveniment axat exclusiv pe aplicatii clinice cardiace, specialistii participanti avand posibilitatea sa foloseasca cea mai noua tehnologie in Cardiac CT si sa experimenteze avantajele acesteia in diagnosticarea si tratamentul modern al bolilor de inima”, a declarat Octavian Netcu, director general Radiusmed.
Workshopul va fi sustinut de specialisti de renume international: dr. med. Oliver Klass - radiolog, Universitatea Ulm din Germania, dr. Mark Winkens - cardiolog, University Hospital Maastricht din Olanda, Rolf Raaijmakers - Philips Healthcare, Olanda, Senior Application Specialist, Alun Jones - Philips Healthcare, Olanda, Business Line Specialist MR/CT.
Dintre personalitatile din lumea medicala romaneasca se numara: dr. Dan Deleanu - presedintele Societatii Romane de Cardiologie, prof. dr. Constantin Zaharia - presedintele Societatii Romane de Radiologie si Imagistica Medicala, dr. Dragos Cuzino - director adjunct medical si sef Sectie Radiologie Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", prof. dr. Dragos Negru - sef Sectie Radiologie Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf.Spiridon" Iasi, dr. Tudor Ciprut - sef Sectie Radiologie Spitalul Universitar de Urgenta Elias.
“Acest curs este primul de acest fel din Romania si este doar inceputul unor programe educationale complexe dedicate specialistilor. Astfel, Radiusmed si Philips doresc sa investeasca in pregatirea medicilor romani radiologi si cardiologi in utilizarea ultimelor tehnologii aparute in domeniu. Conform standardelor UE, fiecare institut de cardiologie din Romania va trebui dotat cu un echipament CT cu cel putin 64 de detectori, in urmatoarea perioada” - a precizat Netcu.
Sistemele Philips Brilliance CT cu 256, 128 si 64 de sliceuri, gratie tehnologiei Essence, ofera noi standarde ale performantei clinice. Echipamentul permite obtinerea de imagini de inalta rezolutie ale cordului si ale arterelor coronariene in examinari ultrarapide, de ordinul secundelor. Aceasta duce implicit la reducerea dozei de radiatii cu pana la 80%. Radiusmed a instalat un astfel de echipament la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”, in urma unei licitatii publice.
“Sistemul Philips Brilliance 64 canale instalat in anul 2008 face posibila performanta clinica prin combinatia optima a vitezei, puterii, acoperirii si dozei. Echipamentul furnizeaza imagini de foarte buna calitate, cu o viteza de achizitie crescuta pentru un domeniu larg de examinari si foloseste tehnici avansate pentru a reduce doza de radiatie. In prezent, la nivel international, datorita aparitiei acestor echipamente, investigatiile cardiace CT au devenit o practica obisnuita, completand gama investigatiilor traditionale precum angiografia conventionala, ecocardiografia, imagistica prin rezonanta magnetica si medicina nucleara” - a subliniat dr. Dragos Cuzino.
Sursa: Agerpres, 07-04-2009, Vizualizari 511
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.