Primul vaccin din lume împotriva alergiei la polen

©

Autor:

Primul vaccin din lume împotriva alergiei la polen
Cercetătorii din cadrul Institutului de Patofiziologie și Cercetarea Alergiilor de la Universitatea de Medicină din Viena în coaborare cu firma vieneză Biomay AG au trecut de Faza II-b de cercetare a unui vaccin împotriva alergiilor.
Faza II-b a studiului s-a realizat pe un eșantion de 180 pacienți din 11 centre europene, pentru testarea vaccinului produs sintetic BM32 – 4 rapeluri în primul an și încă unu în al doilea an de tratament, prezentând o eficiență de reducere a simptomelor cu 25%.

Aproximativ 400 milioane de oameni la nivel gobal suferă de o anumită formă de alergie la polen, ale cărei simptome sunt de obicei rinoreea, tusea și dificultățile severe respiratorii.

Imunoterapia  cu BM32 se bazează pe tehnologia inovativă de recombinare a transportorilor peptidelor, care necesită mult mai puține rapeluri și are mai puține efecte adverse decât alte imunoterapii pentru alergii, după cum menționează autorii studiului.

Implică extracția de peptide din alergen cu ajutorul unei tehnologii dezvoltate în Viena. Aceste peptide sunt modificate astfel încât pierd legăturile cu alergenul specific IgE.

În medie, prezintă o îmbunătățire a simptomelor cu 25%. „Cu cât alergia este mai gravă, cu atât efectul benefic este mai semnificativ după vaccinare”, explică Verena Niederberger-Leppin din cadrul Universității MedUni din Viena, principalul autor al studiului.

În 2019 se așteaptă Faza III a studiului și simultan un studiu de vaccinare a copiilor în concordanță cu ghidurile stabilite.

Studiile de eficiență arată că vaccinul ar putea fi util și pentru hepatita B și simptomele astmului.

Sursa: Medical University Vienna

Data actualizare: 06-03-2018 | creare: 06-03-2018 | Vizite: 1927
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antihepatita B
  • Vaccinul DiTePer (DTP)
  • Vaccinul antipolio (antipoliomielită)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum