Prof. univ. dr. Vasile Cândea, pionier al chirurgiei cardiovasculare, omagiat la vârsta de 85 de ani

Data publicarii: 25-05-2017

Prof. univ. dr. Vasile Cândea - pionier al chirurgiei cardiovasculare a fost omagiat de Academia Oamenilor de Ştiinţă din România la împlinirea vârstei de 85 de ani.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, în Laudatio, preşedintele AOSR, prof. univ. dr. Adrian Badea, a relevat parcursul profesional şi rezultatele de excepţie obţinute de sărbătorit în activitatea de specialitate şi în cercetarea ştiinţifică.

Reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi ai Ministerului Cercetării şi Inovării, rectorii unor universităţi şi alţi exponenţi ai mediului academic i-au oferit savantului diplome şi plachete omagiale şi au vorbit, în alocuţiunile lor, despre Vasile Cândea din perspectivă profesională, ştiinţifică şi umană, subliniindu-i valoarea şi contribuţia la dezvoltarea ştiinţelor medicale româneşti.

"Domnia sa şi-a dedicat întreaga existenţă acestui domeniu de extremă dificultate, printr-o activitate complexă, desfăşurată în spital şi în sala de operaţie, la catedra universitară şi în câmpul cercetării ştiinţifice, ca medic militar şi chirurg de vocaţie, în prezent general de patru stele al Armatei Române, ca profesor universitar la UMF 'Carol Davila', ca om de ştiinţă, cercetător şi autor. Doctorul Vasile Cândea este un pionier în domeniul chirurgiei cardiovasculare, care a început, în România, intervenţiile pe cord deschis, transplantul de cord şi alte operaţii inovative. Domnia sa a reuşit să formeze o şcoală de elită de medici şi chirurgi în cadrul Spitalului Militar Central, instituţie de prestigiu a sistemului de sănătate românesc, pe care a slujit-o cu abnegaţie şi competenţă excepţională decenii la rând", se arată în comunicatul citat.

La sesiunea omagială au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Ministerului Cercetării şi Inovării, ai Parlamentului şi ai Bisericii Ortodoxe Române, membri ai comunităţii academice a AOSR, rectori şi lideri instituţionali ai unor universităţi de marcă din Bucureşti şi din ţară, cadre didactice universitare, cercetători ştiinţifici, oameni de cultură.
Sursa: Agerpres, 25-05-2017, Vizualizari 191
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK