Protest la Serviciul de Ambulanta Giurgiu

Data publicării: 29-11-2007

Aproximativ 30 de angajati ai Serviciului de Ambulanta Giurgiu au declansat joi seara un protest spontan impotriva demisiei de onoare a directorului institutiei, transmite corespondentul ROMPRES.
    "Am hotarat sa protestam fata de demisia directorului institutiei, Simion Laudat, pe care nu il consideram vinovat", a declarat una dintre angajate, Rodica Carabas.
    Angajatii de la Ambulanta Giurgiu spun ca directorul este un profesionist, de sase luni de cand a venit la conducerea institutiei s-a zbatut ca lucrurile sa intre intr-o stare de normalitate, vine la serviciu de la orele 7,00, desi programul incepe la orele 8,00, si pleaca acasa aproape de orele 22,00, desi nu locuieste in municipiul Giurgiu.
    Protestul angajatilor a survenit dupa ce directorul de la Ambulanta Giurgiu si-a dat demisia de onoare din functie. 
    O femeie de 80 de ani din municipiu a murit in noaptea de miercuri spre joi, in urma unui stop cardiac, pentru ca Serviciul de Ambulanta Giurgiu a trimis o masina neechipata si fara medic, iar asistenta care s-a deplasat la caz a spus familiei ca a fost trimisa sa duca pacienta la spital si nu sa-i acorde ajutorul.
    Doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat, joi, ca s-a deplasat la Giurgiu si a facut un control in acest caz, in urma caruia a constatat ca medicul de garda a parasit serviciul inainte sa vina schimbul, iar medicul care a dat indicatia sa mearga asistenta la caz era la doar la doua minute de domiciliul pacientei, dar nu s-a deplasat. El a spus ca exista competente clare pentru echipajele de la Ambulanta cu ceea ce trebuie sa faca, mai ales in caz de cod rosu, adica de urgenta majora.
    Dr. Raed Arafat a spus ca masina care s-a deplasat la bolnava era una simpla, fara nicio dotare, in conditiile in care in curtea Serviciului de Ambulanta erau doua ambulante echipate cu tot necesarul pentru urgente, inclusiv oxigen, numai ca pentru una nu se gaseau cheile, deoarece le luase soferul acasa, iar in cazul celei de-a doua masini, soferul nu a vrut sa urce, pe motiv ca nu este masina lui.
    Subsecretarul de stat a mentionat ca bolnavul a facut stop cardiac dupa ce a ajuns asistenta, care a fost depasita de situatie.
    In urma controlului efectuat la Serviciul de Ambulanta Giurgiu, s-a constatat ca existau materiale expirate, electrozi de difibrilare din 2004, expirati, si ca nu este respectat ordinul 1092 din 2006, care prevede ce trebuie sa cuprinda trusele medicale, precum si competentele cadrelor medicale, a spus dr. Arafat.
    Masurile luate au constat in sanctiuni, retragerea de trepte de salarizare, reducerea salariului pe trei luni, ministrul Sanatatii anuntand ca directorul Serviciului de Ambulanta Giurgiu urmeaza sa fie schimbat saptamana viitoare.
29-11-2007, Vizualizari 476
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.