ROmedic Cabinete medicale Craiova Cabinete Logopedie Logopedie Craiova

Pasi concreti prin care iti pacalesti gandurile negative:

Noteaza pe o coala de hartie cele mai importante ganduri pe care le ai in fiecare zi. Dupa ce le-ai notat in partea de jos a paginii, scrie-le pe cele pozitive intr-o parte, iar pe cele negative in cealalta parte. Dupa ce ai observat care sunt gandurile tale negative, observa in ce masura sunt reale si vezi daca nu cumva sunt doar situatii ce iti vin in minte fara a avea o baza reala. Majoritatea gandurilor negative pe care le avem intr-o zi obisnuita nu sunt situatii intradevar reale, ci doar moduri in care credem noi ca se intampla, dar si interpretarea pe care o dam noi anumitor evenimente.
Incearca sa reduci pe cat posibil numarul de evenimente negative si axeaza-ti atentia spre toate acele lucruri pozitive pe care le-ai trait, observand starea de bine pe care acestea ti-o dau.
Alege sa privesti in fiecare zi mai mult spre lucrurile bune din viata ta, spre acele situatii ce te incarca cu energie si iti dau incredere in fortele proprii si observa ca orice lucru negativ ce a sosit in viata ta, nu a avut puterea sa te afecteze decat in mica masura.
Alege sa folosesti mai multe expresii pozitive atunci cand porti un dialog interior. dar si in relatia cu cei din jurul tau.
Mareste in fiecare zi numarul evenimentelor pozitive si chiar noteaza-le intr-o agenda, observand la finalul zilei cate lucruri bune ti s-au intamplat.
Alege sa te raportezi intr-un mod pozitiv la orice eveniment din viata de zi cu zi.
Analizeaza-ti viata si intareste toate acele lucruri pozitive prin care treci si celebreaza fiecare lucru bun ce ti se intampla.
Lupta cu gandurile negative este o lupta grea, dar pe care avem datoria sa o castigam.

Mintea noastra trebuie sa ne fie aliatul cel mai puternic pe care il folosim in orice domeniu din viata noastra, ce ne asculta fiecare comanda pe care i-o dam si executa lucrurile exact asa cum ii cerem.

Prin ganduri negative ne ingreunam procesul normal de desfasurare a vietii si ratam momente importante ce poate nu se mai intorc niciodata in viata noastra.

Gandeste pozitiv si asteapta ca viata sa iti raspunda asemanator gandurilor tale.

 

 

Zile minunate va doresc!

 
Programare