ROmedic Cabinete medicale Craiova Cabinete Psihologie Psihologie Craiova

Cum sa fii mai frumoasa

Tu te simti o femeie frumoasa? 


Daca ti-ai da o nota pentru frumusete, care ar fi aceea? Am impresia ca nu este 10 si probabil nici pe aproape. De ce crezi ca nu esti o femeie foarte frumoasa? Ce te face sa crezi asta?
Studiile arata ca ne raportam mereu la idealuri promovate in media. Daca nu ne apropiem de portretul robot al femeii ideale, avem tendinta sa credem ca avem foarte multe minusuri la nivel estetic. Nu, nu o sa continui cu o morala legata de frumusetea interioara. E inutila si din pacate sufletul nu ne “imbraca” fizicul care se reflecta in oglinda critica, ci ii ofera o usoara imbunatatire. Va propun sa ne admiram “costumul” si sa il analizam la rece. Ce nu ne place? De ce nu ne place? Cum putem imbunatati acest lucru?

Cercetarile au aratat ca restul persoanelor din jur, ne vad cu 20% mai atragatoare decat credem noi ca suntem. Asta pentru ca, atunci cand te uiti in oglinda, te judeci numai dupa aspect si esti destul de critica. Tot ce poti observa e doar reflectia ta, dar nimic din personalitate.

Cheia frumusetii nu sta doar in atuurile fizice, ci si in modul in care te simti in propria piele. Exista femei slabe, care se vad grase. In mod inevitabil, problema nu e de ordin fizic, este de ordin mental – Nu se simt bine in propria piele.

O analiza a modului in care ne percem frumusetea arata ca femeile trebuie sa invete sa fie frumoase – Simte-te frumoasa ca sa fii frumoasa!

Iata “dieta” de o saptamana pentru a fi mai frumoasa!

1. Razi mai mult – Nu trebuie sa te fortezi ca sa razi. Fa-ti un program in care sa inglobezi ce te poate face sa razi puternic. Comediile, intalnirile la o cafea tarzie cu prietenele in care sa va barfiti relatiile esuate, cele mai penibile momente de la serviciu sau de la o intalnire amoroasa sau vizioneaza filmulete de pe youtube cu momente hilare. Rasul este perceput ca terapie de vindecare psihologica.

Explicatia: Atunci cand razi presiunea sangelui scade, se reduc hormonii stresului, se dezvolta flexibilitatea musculara si imunitatea prin cresterea nivelului de anticorpi, si cel mai important rasul provoaca secretia de endorfine, care iti creeaza o stare de bine, de fericire.
2. Relaxeaza-te! – Studiile arata ca persoanele stresate au tendinta de a se desconsidera, de a fi nemultumite de sine si incep sa isi ignore adevaratele nevoi. Invata sa elimini stresul! Incearca diferite metode care te ajuta sa te izolezi de stres. Pastilele devin ultima solutie, atunci cand si un psiholog recomanda acest lucru, insa pana acolo exista foarte multe metode. Cea mai la indemana metoda este un program de spa: un weekend in care sa combini terapii balneo, masaj, impachetari corporale si kinetoterapie - poate fi o adevarata reinventare a starii de spirit. Alte solutii pot fi sedintele de meditatie, exercitiile de respiratie si chillout music.

3. Rasfata-te! – O femeie frumoasa trebuie sa simta imbunatatiri la nivelul aspectului, de aceea incearca sa nu te mai ocupi tu de frumusetea ta si lasa-te din cand in cand pe mana specialistilor. Manichiura, pedichiura, tratamentele pentru fata si corp pot fi pastile de euforie si care sa iti imbunatateasca modul in care te percepi. De asemenea, investeste in produse bune pentru ingrijirea frumusetii. Produsele profesionale fac adevarate minuni, pe care le vei aprecia rapid.

O baie cu spuma si uleiuri esentiale, cu un pahar de ceai alaturi, te va ajuta sa te detasezi de stres si te va face sa te simti mai frumoasa si iti va oferi o stare de bine.

4. Fa sport! – Stiu cat de greu iti poate fi sa te apuci de un sport, insa este necesar pentru o femeie care vrea sa fie mai frumoasa. Cum te ajuta sportul sa fii mai frumoasa: iti contureaza corpul, ai un stil de viata mai sanatos si mai mult de atat, stimuleaza secretia de endorfine, care iti creeaza o stare euforica. Nu trebuie sa incepi un program solicitant de sport, daca stii ca nu te vei tine de el. Alearga 10-15 minute, apeleaza la sporturile care se bazeaza mai mult pe stretching, cum e pilates, tae-bo sau piloxing.

5. Reinventeaza-te! – De cat timp ai aceasta tunsoare? De cat timp, aceeasi culoare de par? Daca aspectul tau nu iti mai e pe plac, in mod evident trebuie sa-l schimbi. Investeste intr-o tunsoare si o noua culoare de par realizata de stilisti profesionisti. Nu face economii cand vine vorba de o schimbare de look. Tinuta? Cate haine noi ai in garderoba? E timpul pentru o sedinta intensiva de shopping. Stabileste un buget si o lista cu must-haves care sa-ti transforme garderoba. Consulta noile tendinte si ce s-ar potrivi siluetei tale si demareaza reinventarea.

Spune-ne si tu ce te face sa te simti mai frumoasa?

 
Programare