ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Constanta

Vitrectomiea microinvaziva una dintre cele mai rapide dezvoltari in cadrul Centrului stiintific de cercetare medicala,, Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa

Vitrectomiea microinvaziva una dintre cele mai rapide dezvoltari in cadrul Centrului stiintific de cercetare medicala,, Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa

 

  

Vitrectomia – este o operatie pe retină și corpul vitros, folosita pentru tratamentul unei game largi de patologii vitreoretinice. În prezent,interventiea pentru  vitrectomie a avut cel mai important loc în sistemul de chirurgie vitreoretinală, deoarece este posibil să se restabilească și să se mențină viziunea, să se asigure adaptarea socială și modul de viață obișnuit pentru pacienții considerați anterior inoperabili.

În urmatorii  ani, chirurgia vitreoretinală a reprezentat una dintre cele mai rapide dezvoltari in domeniul oftalmologiei. Vitrectomia microinvazivă modernă a ochilor de calibrul 23G și 25G- este un instrument unic pentru chirurgul vitreoretinal, care asigură o eficacitate constantă  a operațiilor vitreoretiniene, ceea ce a permis extinderea listei de indicații pentru chirurgia vitreoretinală, reducerea numărului de complicații operaționale și postoperatorii  cat și reducerea duratei de reabilitare postoperatorie a pacienților.

 

În clinica Microchirurgia ochiului,Academ. Feodorov din Federatia Rusa, vitrectomia microinvazivă 25G este efectuată cu un spectru larg de patologie vitreoretinală:

 

  • Detașarea retiniană a etiologiei reumatogene, de tracțiune și exudativă
  • Retinopatie diabetică proliferativă, complicată de detașarea retinei din tracțiune, edem macular, hemoftalmie
  • Hemoragia în corpul vitros (ochiul hemophthalmic) a oricărei etiologii și prescripții.
  • Ruptura retinală maculară.
    • Diafragmă retină lamelară
  • Sindrom de tracțiune vitreomaculară: fibroză epiretinală, edem macular de tracțiune
  • Traumatisme severe și răni ale ochiului, însoțite de detașarea retinei, hemoftalemia, corpurile străine intraoculare.
  • Opacifierea severă a corpului vitros după uveită.
  • Hemoragia subretinală cu formă umedă de degenerare maculară cu membrană neovasculară subretinală.
  • Dislocarea în cavitatea   corpul vitros al cristalinului sau al lentilelor intraoculare.
  • Infecție intraoculară severă (uveită, endoftalmită).

 

Vitrectomia ochiului în formatul 25G este o operație complicată de înaltă tehnologie pentru ochi, care, în ciuda cererilor crescute de echipament, instrumente, abilități,  și cunoștințe ale chirurgului, sa dovedit a fi foarte eficientă.

Prin urmare, clinica Microchirurgia ochiului,Academ. Feodorov din Federatia Rusa, urmând tendința mondială,a introdus deja intervenții vitreoretinice microinvazive de calibru 25G în practica operațională zilnică. Dezvoltarea unor noi instrumente vitreoretinice și a metodelor de manipulare chirurgicală a permis efectuarea vitrectomiei 25G cu întregul spectru de patologie vitreoretinală. Dacă este necesar, în timpul aceleasi intervenții , se efectuează vitrectomie și îndepărtarea cataractei cu implantarea lentilei artificiale.

Vitrectomia microinvazivă a ochiului în formatul 25G în condițiile clinicii Microchirurgia ochiului,Academ. Feodorov din Federatia Rusa se realizează folosind tehnologii fără sudură. Utilizarea instrumentelor 25G cu diametrul piesei de lucru de 0,56 mm permite  minimalizarea rănilor cochilii ale ochilor și oferă acces operațional cu auto-etanșare.

Interventiea  vitrectomiei în format 25G este o procedură chirurgicală extraordinară pentru ochi, care permite o intervenție chirurgicală sub anestezie locală fără a se imersa pacientul  în anestezie generală.

Vitrectomia microinvazivă 25G permite reducerea calitativă a termenilor de reabilitare postoperatorie. De obicei, perioada postoperatorie precoce după efectuarea vitrectomiei nu depășește 7-10 zile,sub supravegherea stricta a medicului chirurg.

Timpul și prognosticul de recuperare a vederii în perioada postoperatorie depind de înlocuitorul corpului  vitros utilizat, de transparența mediei optice a ochiului, de starea anatomică și funcțională a membranei reticulare și a nervului optic. . În cazuri necomplicate, perioada postoperatorie este caracterizată de o perioadă destul de rapidă, de obicei în timpul primei săptămâni, restaurarea funcțiilor vizuale.

Adesea, pacienții au modificări funcționale ale retinei, care, de regulă, apar atunci când zona maculară a retinei este implicată în procesul patologic, atunci este nevoie de timp pentru a le restabili, ceea ce poate dura 1,5-3 luni.

 

 

 

 
Programare