Restaurarea pigmentării pielii la pacienții cu vitiligo este posibilă pe termen lung

©

Autor:

Restaurarea pigmentării pielii la pacienții cu vitiligo este posibilă pe termen lung
În urma unui studiu desfășurat la Henry Ford Hospital s-a constatat că intervenția chirurgicală de transplant de piele are beneficii pe termen lung în restaurarea pigmentării pielii la pacienții cu vitiligo. Petele cauzate de boală prezentau o culoare „foarte bună, până la excelentă” cinci ani după intervenție.

Intervenția chirurgicală poartă denumirea de transplant de melanocite și keratinocite (TMK) autologe. Medicii recoltează celule melanocite din pielea neafectată a pacientului și le transplantează într-o zonă depigmentată. Pigmentarea se reface în piele la aproximativ două luni de la intervenție.

Zonele tratate au inclus fața, gâtul, mainile, trunchiul, picioarele și laba piciorului. Tipul de piele, vârsta și localizarea petelor de vitiligo nu au avut efecte semnificative asupra rezultatelor intervenției.

Spitalul Henry Ford este primul din Statele Unite care investighează rezultatele pe termen lung ale intervenției de transplant de melanocite. Au fost incluse în cercetări 63 de pacienți care au fost operați între ianuarie 2009 și aprilie 2014. Rezultatele studiului includ:

  • 71% dintre cazurile de repigmentare s-au menținut în 45 de leziuni de vitiligo segmental la 5 ani după intervenție.
  • 63% dintre cazurile de repigmentare s-au menținut 90 de leziuni de vitiligo non-segmental la 5 ani după intervenție.
  • 75% dintre cazurile de repigmentare s-au menținut în toate leziunile vitiligo la 2, 4 și 5 ani după intervenție.

Studiul a fost publicat în revista Journal of the American Academy of Dermatology.

Sursa: EurekAlert
Sursa imagine: Henry Ford Hospital

Data actualizare: 28-07-2017 | creare: 28-07-2017 | Vizite: 4605
Bibliografie
MKTP surgery has long-term benefit for restoring skin pigmentation in vitiligo patients, link: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-07/hfhs-msh072717.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum