Riscuri pentru sanatatea turistilor

Riscuri pentru sanatatea turistilor

Autor: ROmedic

Problema sanatatii turistilor este de actualitate, deoarece in ultimii 20 de ani, numarul persoanelor care au calatorit de pe un continent pe altul si dinspre tarile industrializate catre cele aflate in curs de dezvoltate, s-a marit considerabil. Intensificarea fluxului de turisti catre zonele tropicale sau  subtropicale a fost  posibila datorita mijloacelor moderne de trasport.

Ulterior, mai mult de jumatate dintre persoanele care au calatorit catre destinatii exotice, au raportat la intoarcerea din vacanta diverse probleme de sanatate.


Astfel, au fost semnalate o serie de afectiuni medicale aparute in randurile acestor turisti, cum ar fi: afectiuni cardiovasculare si traumatisme (cele mai frecvente cauze de deces in randul turistilor) si diferite boli de origine infectioasa: diareea calatorilor, malarie, infectii respiratorii acute, hepatita A si B, gonoree, febra tifoida, holera, poliomielita paralitica. Unele dintre acestea s-au finalizat cu decesul  pacientului in strainatate.


Data actualizare: 24-09-2012 | creare: 13-01-2009 | Vizite: 15597

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK