Ritmul de mers pe jos poate trăda riscul de demenţă

Data publicării: 26-03-2018

Persoanele vârstnice care se deplasează pe jos în ritm lent ar avea un risc mai mare de a suferi de demenţă în comparaţie cu cele care obişnuiesc să păşească mai repede, se arată în concluziile unui studiu efectuat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, citat duminică de APP.

Cercetarea, condusă de Ruth A. Hackett de la University College London, a demonstrat că persoanele al căror ritm de deplasare a înregistrat o încetinire în decurs de doi ani prezentau un risc mai mare de demenţă.

De asemenea, subiecţii care au manifestat o reducere a capacităţii de gândire erau mai predispuşi să primească diagnosticul de demenţă.

În cadrul studiului, publicat în Journal of the American Geriatrics Society, specialiştii au monitorizat aproape 4.000 de persoane de 60 de ani şi peste această vârstă pentru a afla mai multe despre viteza lor de deplasare, schimbările survenite la nivelul proceselor de gândire şi de luare a deciziilor şi despre incidenţa demenţei.

Cercetătorii au evaluat viteza de deplasare a subiecţilor în perioadele 2002-2003 şi 2004-2005 şi au efectuat teste pentru a afla dacă participanţii au dezvoltat demenţă între anii 2006 şi 2015.

Concluzia studiului a fost că vârstnicii care se deplasau pe jos în ritm mai lent şi cei care au manifestat un declin accentuat al ritmului de mers prezentau cel mai mare risc de demenţă.

Începând din 2015, aproape 47 de milioane din lume au fost diagnosticate cu această problemă de sănătate ce afectează memoria şi are impact asupra activităţilor zilnice, notează şi Science Daily.

Cea mai comună cauză a demenţei, o afecţiune pentru care în prezent nu există niciun leac, este boala Alzheimer.
Sursa: Agerpres, 26-03-2018, Vizualizari 289
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.