S-a descoperit o nouă tehnologie care accelerează vindecarea

S-a descoperit o nouă tehnologie care accelerează vindecarea
Crcetătorii de la Universitatea Uppsala și Universitatea Suedeză de Științe Agricole au găsit o nouă modalitate de a accelera vindecarea leziunilor. Tehnologia implică utilizarea bacteriilor din acid lactic pentru a produce și livra chemokine umane la locul leziunii. Este pentru prima dată când cercetătorii au dezvoltat o tehnologie pentru utilizare topică și aceasta ar putea revoluționa domeniu medicamentelor biologice.

Tratamentul plăgilor cronice și de dimensiuni mari reprezintă o povară financiară pentru sistemul de sănătate, având în vedere lipsa unor modalități eficiente de a accelera vindecarea. În prezent, îngrijirea plăgilor presupune curățare, pansare și tratament cu antibiotic, pentru a preveni infecțiile. Până acum au existat mai multe încercări de a dezvolta medicamente pentru plăgile cronice, însă acestea s-au dovedit a fi prea costisitoare.

„Am dezvoltat un posibil medicament biologic de nouă generație, iar testele preclinice au arătat o accelerare importantă a vindecării leziunilor la șoareci”, a declarat Mia Phillipson, profesor de biologie celulară la universitatea Uppsala.

Accelerarea procesului de vindecare apare datorită schimbărilor din microclimatul leziunii, generând schimbări în comportamentul celulelor imune specifice. Noua tehnologie poate crește nivelul chemokinelor CXCL12 pentru suficient de mult timp pentru a grăbi vindecarea.

„Rezultatele cercetărilor sunt spectaculoase. Deținem o tehnologie care funcționează și înțelegem și mecanismul din spate. Următorul pas este testarea pe porcine”, a mai spus Phillipson.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 08-02-2018 | creare: 08-02-2018 | Vizite: 95
Bibliografie
New technology for accelerated wound healing discovered, link: https://medicalxpress.com/news/2018-02-technology-wound.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Plasturele care accelerează vindecarea și reduce cicatricile
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK