Sănătatea mentală și viața romantică decid cât de fericiți suntem

Sănătatea mentală și viața romantică decid cât de fericiți suntem

©

Autor:

Sănătatea mentală și viața romantică decid cât de fericiți suntem
Potrivit unui studiu condus de cercetătorii de la London School of Economics (LSE), fericirea ține de sănătatea mentală și de viața de cuplu. Autorii au mai descoperit că starea materială are un impact minim asupra nivelului general de fericire.

Cercetătorii de la LSE au constatat că în ultimii 50 de ani cel mai mare factor predictor pentru alegeri în Europa a fost satisfacÈ›ia vieÈ›ii a populaÈ›iei, mai degrabă decât creÈ™terea economică. Astfel, studiul a avut ca obiectiv descoperirea elementelor ce stau la baza fericirii.

În cadrul studiul s-au revizuit răspunsurile a peste 200.000 de persoane din Australia, Marea Britanie, Germania È™i SUA privind elementele din viaÈ›a de zi cu zi care le afectează cel mai mult fericirea. Rezultatele au indicat sănătatea mentală ca având cea mai mare influență - în jur de 20% din variaÈ›ia în satisfacÈ›ia în viață. Și faptul de a avea un partener este foarte important, însă venitul afectează cu mai puÈ›in de 2% din fluctuaÈ›ia fericirii.

Analizând modul în care experienÈ›ele din copilărie afectează fericirea la maturitate, cercetătorii au descoperit că sănătatea mentală la tinereÈ›e este mult mai importantă decât resursele financiare, fiind principalul factor determinant al stării de bine mai târziu în viață.

Potrivit calculelor, abolirea depresiei È™i anxietății ar fi de patru ori mai eficientă în eliminarea nefericirii decât ridicarea nivelului veniturilor astfel încât nimeni să nu mai câÈ™tige sub percentila 20 a mediei naÈ›ionale. În mod evident, în prezent, eliminarea acestor tulburări mentale nu este posibilă, deÈ™i calculele cercetătorilor au indicat că tratamentul depresiei È™i anxietății ar fi de 18 ori mai puÈ›in costisitor decât eradicarea sărăciei.

Rezultatele studiului au fost prezentate luna aceasta la o conferință despre starea de bine de-a lungul vieții, precum și implicațiile politice privind reducerea sărăciei și promovarea fericirii.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 25-04-2019 | creare: 14-12-2016 | Vizite: 2041
Bibliografie
Mental Health And Romance Are The Roots Of Happiness, Study Finds, link: https://www.iflscience.com/health-and-medicine/mental-health-romance-roots-happiness/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să fim mai fericiÈ›i? (Ghid practic)
  • Fericirea indusă de consumul de substanÈ›e
  • Râsul È™i fericirea
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum