ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Iasi

Chirurgia laser a cataractei

Chirurgia laser a cataractei
Cataracta apare de obicei ca urmare a procesului de imbatranire a organismului cauzand vedere tulbure sau incetosata, scaderea vederii nocturne, etc; deasemenea cataracta poate aparea si ca urmare a unor boli (diabet, alte boli metabolice), ca urmarea a unor traumatisme oculare, ca urmare a consumului unor medicamente, etc.
Metoda moderna de tratament a cataractei consta in fragmentarea cristalinului opacifiat cu ajutorul laserului femtosecunda sau prin facoemulsificare (fragmentarea cu ajutorul ultrasunetelor), aspiratia resturilor cristaliniene si implantarea unui cristalin artificial. La fel cum aveți opțiunea de a alege cristalinul artificial pe care il primiți în timpul chirurgiei cataractei, aveți, de asemenea, posibilitatea de a alege tehnologia care este folosita pentru a efectua procedura - între interventii chirurgicale efectuate cu mâna sau cu ajutorul tehnologiei laser.
Operatia de cataracta este o manevra chirurgicala nedureroasa - in clinica noastra aceasta interventie se efectueaza sub anestezie topica (cu picaturi);durata operatiei este de aproximativ 10-15 minute, cu o recuperare rapida a functiei vizuale.
Oricare tip de procedura chirurgicala poate fi eficienta atunci cand este efectuata de către un chirurg calificat, dar rezultatele chirurgiei cataractei asistată de laser sunt, în general, mai previzibile și mai precise.
Laserul LenSx oferă un nivel de acuratețe mai mare decât metodele chirurgicale manuale. Prima data sistemul Lensx pune la dispozitia echipei operatorii o imagine precisa a structurilor oculare, permitand chirurgului sa planifice etapele chirurgicale, generand o procedură care este unica pentru fiecare pacient; apoi sistemul laser asistat de calculator realizeaza operatia fara bisturiu, cu o precize remarcabila, individualizata, ce nu poate fi atinsa de metodele chirurgicale traditionale.
Noul sistem de faco-emulsificare CENTURION ® Vision System este singura tehnologie faco inteligentă care optimizează fiecare moment al procedurii chirurgicale de cataractă. Aparatul se adaptează în mod automat și continuu la condițiile în schimbare din interiorul ochiului, oferă o mai mare stabilitate a camerei anterioare în timpul fiecarui pas al interventiei chirurgicale, și ofera chirurgului un sistem optimizat de eliberare a energiei in interiorul ochiului. In felul acesta pacientul beneficiaza de operatii mai sigure, mai precise, cu rezultate vizuale exceptionale.
In functie de particularitatile anatomice ale ochiului cat si de dorintele pacientului, la finalul operatiei de cataracta se pot implanta cristaline artificiale monofocale, multifocale, torice, acomodative, etc - ce pot oferi o vedere buna fara ochelari atat pentru distanta cat si pentru activitatile de aproape.

 
Programare