ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Iasi

Chirurgia refractiva

Chirurgia refractiva
Chirurgia refractiva inglobeaza interventiile chirurgicale care urmaresc reducerea dioptriilor oculare, imbunatatirea status-ului refractiv al ochilor, micsorand sau anuland dependenta de ochelari si/sau lentile de contact, imbunatatind astfel calitatea vietii pacientului.
Cele mai folosite metode in acest moment sunt remodelarea corneei cu ajutorul laserului excimer, implantarea de lentile intra-oculare si schimbarea refractiva a cristalinului.

Chirurgia refractiva laser
Laserul excimer actioneaza asupra stromei corneene (stratul mediu al corneei) unde fiecare raza laser vaporizeaza cantitati microscopice de tesut si realizeaza astfel remodelarea dorita dupa un algoritm creat in functie de masuratorile pacientului

Tehnica LASIK (abrevierea pentru laser in situ keratomileusis) este utilizată pentru a corectia vederii la persoanele care sufera de miopie, hipermetropie, și /sau astigmatism. In cadrul LASIK un lambou de 100-180 microni este creat în stratul exterior al corneei cu laserul femtosecunda sau cu un microkeratom mecanic, astfel încât țesutul subjacent sa poata fi ablat de laserul excimer; la finalul interventiei lamboul va fi reasezat in pozitia initiala.

Tehnica PRK (abrevierea pentru Photorefractive keratectomy) este folosita pentru a corecta miopia ușoară, hipermetropia mica, și / sau astigmatismul moderat. În timpul PRK chirurgul foloseste acelasi laser excimer pentru a remodela suprafața corneei dupa inlaturarea stratului superficial de celule (epiteliul), in cadrul acestei tehnici nefiind necesară nici o tăietura.

LASEK (prescurtarea pentru laser epitelial keratomileusis) este o alta tehnica laser care combină multe dintre beneficiile LASIK și PRK. Cu toate acestea, spre deosebire de LASIK și PRK nu există nici o tăiere sau răzuire a suprafetei oculare; in schimb, un flap(lambou) epitelial este creat folosind o soluție de alcool 20% inainte ca laserul sa remodeleze tesutul cornean; acest flap va fi repozitionat dupa ablatia corneei cu laserul excimer .

Implantarea lentilelor intra-oculare
Aceasta metoda se adreseaza pacientilor cu dioptrii mari sau celor care prezinta contra-indicatii pentru chirurgia laser a corneei.

In clinica noastra profesionalismul si experienta chirurgilor alaturi de echipamentele de ultima generatie ne permit sa oferim pacientilor intraga gama de interventii de chirurgie refractiva.
 
Programare