Şcolile din Madagascar rămân închise din cauza epidemiei de ciumă. Bilanţul victimelor a ajuns la 42 de persoane

Data publicarii: 09-10-2017

Şcolile din mai multe oraşe din Madagascar vor rămâne închise săptămâna viitoare din cauza epidemiei de ciumă, în urma căreia bilanţul victimelor a crescut la 42 de persoane, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de DPA.

Guvernul local a interzis adunările publice, cu scopul de a limita o eventuală răspândire a acestei boli periculoase care a infectat până duminică cel puţin 343 de persoane, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii.

Vineri, bilanţul prezentat de autorităţi includea 36 de decese şi 250 de persoane infectate.

În Antananarivo, capitala foarte aglomerată a ţării, 142 de persoane au fost infectate, a precizat acelaşi minister. Şcolile din două oraşe mari, Antananarivo şi Toamasina, dar şi din alte regiuni, sunt închise de o săptămână.

Epidemiile de ciumă bubonică sunt recurente în Madagascar, o ţară insulară aflată în apropiere de coasta sud-estică a Africii, însă cea mai recentă epidemie a inclus şi cazuri de ciumă pulmonară, o formă mult mai gravă a acestei boli.

Aproximativ 400 de cazuri de ciumă sunt raportate în Madagascar în fiecare an, cele mai multe dintre ele fiind cazuri de ciumă bubonică, transmisă de purici.

Bacteria ciumei, care se dezvoltă la şobolani, este răspândită prin intermediul puricilor. La om, forma bubonică a ciumei se tratează, dacă se intervine la timp, cu antibiotice. Dar în forma sa pulmonară, transmisibilă prin tuse, ciuma poate fi fatală într-un interval de numai 24-62 de ore.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) spune că a transportat 1,4 milioane de doze de antibiotice în Madagascar din cauza epidemiei de ciumă, pentru a trata 5.000 de persoane infectate. Alte 100.000 de doze pot fi administrate ca tratament profilactic. Dacă boala este diagnosticată devreme, şansele de însănătoşire sunt destul de mari.
Sursa: Agerpres, 09-10-2017, Vizualizari 71
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK